Business-IT Trendwatcher & benchmarker Barry Derksen is een veelgevraagd spreker op congressen, strategiesessies en andere bijeenkomsten.

Hij heeft veel ervaring als lijnmanager, veranderaar en organisatie-adviseur. Mens, organisatie, proces en ICT zijn onderwerpen waar Barry veel ervaring mee heeft. Voor veranderingen maakt Barry graag gebruik van zijn expertise op het kleurenmodel van prof.dr. Leon de Caluwe en kan hier met bevlogenheid over vertellen in kennis en ervaring.

Barry is in 2013 gepromoveerd op de effecten van IT Outsourcing op Business & IT alignment waarbij hij 273 organisaties heeft onderzocht. Daarnaast heeft Barry vele boeken en publicaties geschreven en neemt hierbij altijd duidelijk stelling ten opzichte van organisatieverandering, bedrijfsvoering en/of ICT onderwerpen. Dit doet hij o.m. gebaseerd op internationaal Trends in Business & IT onderzoek welke jaarlijks wordt uitgevoerd door hem en dr. Luftman (USA). Veel van zijn kennis en kunde komt voort uit opdrachten en onderzoek.

Managers beschrijven hem als: “enthousiasmerend”, “ bevlogen”, “verbluffende kennis & kunde”, “deskundig”, “denken, veranderen en doen" en “verrassende & bruikbare nieuwe inzichten”.

Met zijn boek “Trends in business & IT” heeft hij sinds 1995 al een bestseller in bezit. Van dit boek zijn inmiddels 320.000 exemplaren verkocht.

Barry is een optimistisch ingestelde persoonlijkheid die ervoor gaat, niet voor niets is zijn motto: ‘Als je iets wilt bereiken, dan moet je ervoor knokken’.

Huidige verantwoordelijkheden

  • lijnmanager bij Stedin
  • directeur research & change Business & IT Trends Institute
  • associated professor Vrije Universiteit Amsterdam - post graduate IT auditing, compliance & advisory
  • lector bij Novi University of Applied Sciences
  • docent MBA opleiding NTI

 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)