Newsroom

Kennissessie Software Defined Networking met VMware NSX en Cisco ACI

De marktleiders in netwerkvirtualisatie zijn VMware’s NSX, en Cisco’s ACI. Deze producten zijn concurrerend en toch ook complementair. In deze sessie zullen onze Detron collega’s Marc Pieters en Eric van Zandvoort je laten zien waar de verschillen en overeenkomsten zitten. Wanneer zou je voor NSX of juist voor ACI kiezen? Of zou je de producten juist beter combineren? Waar zitten de sterke en zwakke punten van de oplossingen?  

Nicira Networks (2007-2012) maakte het product NVP (Network Virtualization Platform) welke zowel de interesse had van Cisco als VMware. Na een heftige strijd was het VMware die Nicira kon inlijven. De relatie tussen VMware en Cisco heeft door deze strijd een flinke deuk opgelopen. En waar VMware eigenlijk na de acquisitie direct een product op de markt kon zetten (NSX) moest Cisco een compleet eigen product bouwen: ACI, Application Centric Infrastructure. Cisco had niet stil gezeten, met producten als UCS en de Nexus switches hadden ze de principes van policy based configuration al lang en breed geïmplementeerd. Zelfde idee, verschillende uitwerkingen, die ondanks de gebrouilleerde relatie toch ook samen moeten kunnen werken en aan dezelfde standaarden moeten voldoen. Maar in hoeverre is dat gelukt? Wat zijn de voorwaarden om het ene of juist het andere product in te kunnen zetten? 

Deze sessie is voor iedereen te volgen, maar tenminste medior level netwerk kennis en is een pré. 

Schrijf je nu in

Datum
Dinsdag 2 februari 2021
Locatie
Microsoft Teams
Tijd
19.00 - 21.00

Keynote speakers
Marc Pieters en Eric van Zandvoort

Kosten
Gratis toegankelijk, mits vooraf aangemeld

Expertise delen. Dat is Detron. 

Als IT Specialist ben je continu op zoek naar de nieuwste updates op ICT gebied. Omdat wij onze kennis graag delen, nodigen we jou uit om deze kennissessie bij te wonen. Onze kennissessies worden zorgvuldig samengesteld in samenwerking met onze IT Consultants. Meld je aan en we houden een plekje voor je vrij!

Voor ICT’ers, door ICT’ers