Newsroom

Kritieke lek in Exchange-servers gevonden

Microsoft heeft een nieuw verschenen security issue naar buiten gebracht in haar Exchange-servers.

Wat is er aan de hand?

Er bevindt zich een ernstige kwetsbaarheid in Microsoft Exchange Server. De kwetsbaarheid ontstaat door een onjuiste afhandeling van objecten in het geheugen. Bij succesvol misbruik van deze kwetsbaarheid stelt het een niet-geauthentiseerde kwaadwillende op afstand in staat om willekeurige codes uit te voeren met SYSTEM-rechten. Een voorwaarde voor misbruik is het versturen van een malafide e-mail naar een kwetsbare Microsoft Exchange Server.
Overige bijzonderheden ten behoeve van de risico afweging: er is op dit moment nog geen volledig werkende exploit beschikbaar. Microsoft geeft wel aan dat de onderzoeker die de kwetsbaarheid heeft gerapporteerd een werkende proof-of-concept heeft.

Dit doet Detron

Beheren wij jouw systemen? Dan is patching onderdeel van de SLA met Detron. Ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer van je systemen? Handel snel en zorg ervoor dat de systemen helemaal up-to-date zijn. Klik hier voor meer informatie over de update.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:
Nationaal Cyber Security Center en Security.nl

Hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of hulp nodig? Neem contact op met de servicedesk via tel 0318558999 of mail naar servicedesk@detron.nl. Heb je vragen over de interne beveiliging van Detron? Stuur een mail naar security@detron.nl.

Waarmee kunnen we je helpen?

Actuele ICT vragen van bedrijven en organisaties hebben we geclusterd in thema’s. Voor welke uitdaging sta jij? 

Bekijk onze themas