Newsroom

Dagboek van een lifecycle repair-specialist bij Detron

Als lifecycle repair-specialist kijk ik vaak net wat anders naar dingen dan mijn collega’s. Zo heb ik een voorliefde opgebouwd voor ‘good old’ legacy hardware.

En hoe leuk is het dan als je iemand tegenkomt die dezelfde passie heeft, zoals mijn collega Hans Kersting.

Zijn oog viel op een aantal legacy tape drives en we raakten meteen aan de praat over de Mammoth tape drive, die ik net gerepareerd had en aan het testen was. Dat soort reparaties doen we trouwens veel vaker bij Detron.

Elk jaar repareren wij er wel honderden van, naast alle generaties LTO en Enterprise tape drives die vendor IBM rijk is. Is tape nog zo populair dan, vraag je je wellicht af? Wij zien dat er de laatste tijd weer veel meer tape storage gebruikt wordt. En dat is wel begrijpelijk, want je kunt tegenwoordig meer dan 12 Terabyte ongecomprimeerde data wegschrijven op een tape cartridge.

Naast het repareren van tape drives doen we hetzelfde met hele dikke servers, zoals de IBM blade servers en T-series van Oracle. Als je bepaalde zaken maar lang genoeg doet, dan word je er vanzelf heel erg goed in. Dat geldt natuurlijk onverminderd voor al mijn collega`s, die hier stuk voor stuk al geruime tijd werken. Wij zijn allemaal gek op uitdagingen en weten dat onze relaties zeer hoge kwaliteit verwachten. Het gaat daarbij overigens niet alleen om de reparatiekwaliteit. Onze klanten verwachten nog iets heel anders, waar je misschien niet direct aan denkt: verslaglegging.

Met alle reparaties, modificaties en modelvariaties gaat een intensieve verslaglegging gepaard. Rapportage en procesbewaking in de breedst denkbare vorm zijn hier aan de orde van de dag. Aan de hand van ISO-normen, een draaiboek, handboek of checklist worden de vastgelegde kwaliteitsprocedures voortdurend geregistreerd en bijgewerkt. We zijn hierin echt onderscheidend en we leggen de lat erg hoog. Niet voor niets behoren ASML en IBM tot de schare tevreden klanten.

Lees meer over onze Lifecycle Services

Lifecycle Services