Newsroom

Invulling geven aan Unified Communications doe je met Microsoft én Detron

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in onze manier van samenwerken. Zo werken we dubbel zoveel in teamverband ten opzichte van vijf jaar geleden. Met name voor de nieuwe generatie millennials is teamwork heel vanzelfsprekend. Ook binnen Detron zijn er logische teams gevormd en maken we steeds meer gebruik van krachtige Unified Communications-oplossingen.

Meer weten over Microsoft Cloud Voice?

Ronald Magendans, UC&C specialist
T: 088 44 60 000

Unified Communications is een technologie om effectief en efficiënt te communiceren. Het zorgt voor de volledige integratie van functies als agenda, e-mail, web- en videoconferencing en instant messaging met verschillende devices, waaronder smartphones en tablets. Gestroomlijnde communicatie zorgt ervoor dat je gemakkelijk flexibel en virtueel samenwerkt.

Communicatiestress

Als de tools waarmee we werken, zoals e-mail, vaste telefonie etc. niet mee veranderen met onze werkwijze, leidt dit onherroepelijk tot communicatiestress. Daarom is er nu Microsoft Teams; de ideale hub voor teamwerk in Office 365. Hiermee kun je communiceren en vergaderen, maar ook vanuit één applicatie gebruikmaken van Office 365-applicaties, zoals SharePoint, OneNote, Planner en Chat. De beveiliging is goed op orde te houden, net als het content-beheer. De indeling is volledig af te stemmen op de wensen van eindgebruikers en er is geen verschil in functionaliteit tussen Android, iOS, Windows en MAC OSX, zoals bij Skype for Business wel het geval is.

Skype for Business

Skype for Business zal op den duur voor Office 365-gebruikers verdwijnen ten behoeve van Teams. Voor klanten die Skype for Business on-premises gebruiken, verandert er niets. Voor hen verwachten we eind 2018 een nieuwe versie; Skype for Business Server 2019.

Kunstmatige intelligentie

Op korte termijn voegt Microsoft o.a. artificial intelligence & cognitive services (intelligent communications) toe aan Microsoft Teams-vergaderingen. Ook zijn er continu verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er straks functionaliteiten voor online vertalen, ondertitelen, spraakherkenning en automatische notities.

Welke applicatie gebruik waarvoor?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Het antwoord vind je hieronder:

Ben jij klaar voor Unified Communications? Wat kan UC&C voor jouw organisatie betekenen?

Ontdek het nu

Inner loop

Microsoft teams

 • Voor gebruikers en teams die real-time willen samenwerken.
 • Helpt teams die snel bestaande procedures willen volgen voor projecten, terwijl ze bestanden delen en samenwerken aan gedeelde materialen.
 • Verbinding maken met allerlei tools, zoals Planner, Power BI, GitHub, etc.

Outlook

 • Voor gebruikers die liever in de vertrouwde omgeving van e-mail en/of op een meer formele, gestructureerde manier werken.
 • Stelt specifieke bedrijfsprocessen ter beschikking, waarvoor e-mail vereist is om documenten en informatie binnen en buiten het bedrijf door te geven.
 • Communiceert en maakt verbinding met gebruikers, buiten de werkgroepen of organisaties.

 

 

Skype For Business

 • Voor real-time communicatie en samenwerking, zowel intern als extern.
 • Vergaderen met audio, video en content. Met kleine of grote teams tot wel 10.000 deelnemers.
 • Kan integreren met of volledig ingezet worden als bedrijfstelefonie-oplossing

Outer loop

Yammer

 • Brengt gebruikers in de hele organisatie met elkaar in verbinding, om community’s te vormen en best practices te delen.
 • Verbetert werkstromen die door meer dan één functie worden gebruikt via een open en transparant platform op basis van feeds.
 • Bevordert de samenwerking tussen leidinggevenden en medewerkers.
 • Stimuleert het delen van kennis tussen medewerkers en klanten.

SharePoint

 • Voor sites en portals, zoals nieuws en aankondigingen, zoekopdrachten en samenwerking aan documenten.
 • Biedt de mogelijkheid voor teamsites met alle mogelijkheden voor Microsoft Teams voor bestandsopslag, teamnieuws, pagina’s, lijsten etc.

Ben jij klaar voor de toekomst

Zoals je ziet, heeft Microsoft volop mogelijkheden beschikbaar voor het inrichten van een Unified Communications-omgeving. Als jij voor je organisatie een UC-omgeving wilt opzetten, adviseer ik je te gaan werken met open standaarden. Als Apple morgen met een nieuw soort apparaat komt, wil je dit immers kunnen integreren. En dat wil je ook als Android nieuwe functionaliteiten toevoegt of Google met nieuwe toepassingen komt. Detron helpt je graag als je er meer over wilt weten.

Direct een vraag? Neem contact op met onze UC specialist, Ronald