Newsroom

Waarom Microsoft Teams de beste samenwerkingssoftware is voor een flexibele werkomgeving

Hier volgen vier overwegingen waarom wij denken dat Microsoft Teams het beste collaboration platform is voor het creëren van een flexibele werkomgeving.

Lees verder

Meer weten? Praat eens verder met Ronald!

Ronald Magendans, UC&C specialist
T: 088 44 60 000

Bijna een derde van de medewerkers wil een flexibelere werkomgeving. Het idee dat er op een bepaalde tijd en plaats (bijvoorbeeld aan een bureau op kantoor van 9.00 tot 17.00 uur) gewerkt moet worden, verschuift naar een realiteit waarin medewerkers met de juiste technologie altijd en overal hun werk kunnen doen. Om dit voor jouw organisatie te laten slagen, hebben je medewerkers de juiste hulpmiddelen nodig.

Er zijn veel collaboration tools, zoals Zoom, Slack, Google Drive en GoToMeeting. Maar als het gaat om een alles-in-één oplossing biedt Microsoft Teams een totaaloplossing. Dit is waarom wij denken dat Microsoft Teams de beste samenwerkingssoftware is voor het creëren van een flexibele werkomgeving.

Microsoft Teams biedt medewerkers de juiste tools om uitgebreid samen te werken vanaf externe locaties, op meerdere apparaten en zonder het risico van informatiesilo's of gemiste communicatie.  Het helpt medewerkers eenvoudig, flexibel en effectief te communiceren en samen te werken. Door Teams in te zetten:

  • Verhoog je de betrokkenheid van medewerkers
  • Verbeter je de productiviteit
  • Reduceer je kosten
  • Stel je medewerkers in staat om flexibeler te zijn

De toekomst van Collaboration

Traditioneel samenwerken bestaat meestal uit persoonlijke ontmoetingen, gesprekken via de telefoon, e-mailcorrespondentie en het delen van documenten in bijlagen. Met Microsoft Teams kunnen medewerkers naadloos schakelen tussen meerdere communicatiemethoden, zoals videoconferenties, instant messaging, realtime samenwerken aan documenten en het delen van bestanden. Individueel of in teamsverband; alles binnen één applicatie.

Download de whitepaper 'Unified Communications & Collaboration; zo krijg je de eindgebruiker mee'

Detron beschikt over veel ervaring als het gaat om de installatie van Cloud Voice-oplossingen bij uiteenlopende klanten. Van deze waardevolle ervaring kun je meeprofiteren. Meer weten over onze implementatie-aanpak in de praktijk en wat onze klanten ervan vinden? Download de whitepaper Unified Communications & Collaboration; zo krijg je de eindgebruiker mee.

Download whitepaper

Eenvoudig in het gebruik

Microsoft Teams is ontworpen om het samenwerken in groepsverband te vereenvoudigen met gebruiksvriendelijke kanalen voor groepsgesprekken. Meerdere kanalen kunnen met één of twee klikken worden ingesteld, gesprekken kunnen in threads worden weergegeven om ze gemakkelijker te kunnen volgen en notificaties kunnen worden ingesteld om op een scherm te worden getoond.

Microsoft heeft alle functionaliteiten van Skype for Business naar Microsoft Teams gebracht, waardoor met slechts een enkele klik een spraak- of videogesprek gestart kan worden. Het doel van Teams is om het je medewerkers gemakkelijk te maken om sneller, slimmer en beter samen te werken. Teams is ontworpen op basis van een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface en daardoor makkelijk te leren en gebruiken. Medewerkers kunnen zich hierdoor concentreren op het effectiever uitvoeren van hun werk.

Alles op één plek

Teams is meer dan een simpele chat hub. Het platform is geïntegreerd met Office 365 waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot Office-applicaties, zoals Excel, Word en Powerpoint, maar ook tot cloud-opslag en synchronisatieoplossingen zoals SharePoint en Power BI.

Microsoft heeft met Teams Unified Communications geëvolueerd naar Intelligent Communications; het samenbrengen van verschillende tools in all-purpose, omnichannel collaboration hubs. Hierdoor kunnen medewerkers naadloos schakelen tussen videochat, instant messaging, e-mail en samenwerken in documenten.

Met Intelligent Communications wordt er veel meer intelligentie toegevoegd aan je meetings. Denk aan online realtime vertalen, automatisch herkennen van een meeting atendee in een vergaderruimte en het automatisch herkennen en opslaan van bijvoorbeeld beslissingen in een vergadering.

Elke dag worden er nieuwe functies toegevoegd

Zoals het merendeel van Microsoft's nieuwste technologieën is Teams een evoluerende oplossing die elke dag meer apps, betere integratie en verdere verbetering toevoegt. Dit zijn onder andere Office 365-apps, zoals Excel en apps van andere partners zoals Trello, InVision en SurveyMonkey. Er is binnen Teams een app-store waar je kunt zoeken naar nieuwe apps.

Maximaliseer je Microsoft-investering

Teams is standaard inbegrepen in je Office 365-abonnement en een geweldige manier om je medewerkers af te laten stappen van de traditionele manier van e-mail berichten met talrijke attachments. Het is de manier om vertrouwd te raken met een gestroomlijnde manier van samenwerken. Teams helpt je medewerkers bestanden te delen, vergaderingen te organiseren vanuit hun agenda en te synchroniseren met andere Office-apps, zoals OneNote, OneDrive en Skype for Business. Hierdoor verbetert de samenwerking en communicatie, terwijl tegelijkertijd de adoptie van Office 365 wordt bevorderd.

Hoe hoger de adoptie van Office 365 in jouw bedrijf, hoe beter het rendement op je Microsoft-investering zal zijn.

Breng het allemaal samen

Een consistent en gestandaardiseerd samenwerkings- en communicatieproces is essentieel voor organisaties van elke omvang en in elke bedrijfstak. Eén van de manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf optimaal kan samenwerken, is door gebruik te maken van een platform dat een combinatie van communicatiemethoden mogelijk maakt. Microsoft Teams biedt de beste tools en oplossingen en stellen je medewerkers in staat om overal en altijd samen te werken.

Meer weten?

Neem contact op met Detron via onderstaande gegevens en we helpen je graag verder:

088 44 60 000
Ronald.Magendans@detron.nl

Ben jij klaar voor de stap naar Intelligent Communications?

Met de juiste devices en oplossingen werk je slimmer samen. Dat is niet alleen prettig en efficiënt, het verhoogt ook de productiviteit. Maak nu je organisatie klaar voor slim samenwerken.

Bekijk de mogelijkheden