Newsroom

Wigo4it selecteert Detron als partner voor ICT-medewerkers

Wigo4it, de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht op het gebied van informatievoorziening, heeft Detron geselecteerd voor het leveren van gekwalificeerde ICT-medewerkers. Samen met de vier grootste gemeenten van Nederland werkt Wigo4it aan de verbetering van de dienstverlening aan burgers op het brede werkgebied van werk, inkomen en zorg.

Wigo4it brengt vraag en aanbod samen en ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt ICT-applicaties. De sociale diensten van de vier steden gebruiken deze applicaties voor het verstrekken van uitkeringen, voor re-integratie, bij de ondersteuning van jeugdzorg en AWBZ en voor schuldhulpverlening. Zo kunnen de professionals van de vier gemeenten binnen het sociaal domein beter werk leveren en worden hun cliënten sneller geholpen.

Tom Meulendijks, directeur Detron Detachering: “Om cliënten sneller en beter te helpen, ontwikkelt Wigo4It innovatieve diensten. Zij hebben behoefte aan partners die de specifieke problematiek begrijpen én in staat zijn om de juiste, vaak schaarse kennis en kunde aan boord te brengen. Detron biedt dit met een breed portfolio aan expertise en ervaring. Daarnaast combineert Detron proven technology met een hoog dienstverleningsniveau, waardoor Detron een waardevolle partner is voor Wigo4it.
 
Voor Wigo4it zijn niet alleen expertise, ervaring en dienstverlening belangrijk. Ook een nette manier van zaken doen heeft prioriteit voor de coöperatie. Met de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het kiezen van de juiste samenwerkingsvorm voor Wigo4it essentieel. Daarbij spelen diverse aspecten een rol, zoals de ontwikkelingen rondom ZZP’ers, de omgang met externe professionals en het blijven ontwikkelen van eigen medewerkers. Meulendijks: “Voor Detron betekent dit vooral blijven investeren in de ontwikkeling van eigen medewerkers, zodat zij toegevoegde waarde en kennis kunnen blijven leveren in de snel veranderende ICT-wereld. Het nieuwe partnership met Wigo4it vormt dan ook voor beide organisaties een waardevolle volgende stap in de toekomst.”