Over Detron

Historie

Een roerig verleden, een stabiel heden en een beloftevolle toekomst. Dat is waar de naam Detron voor staat. We nemen je even mee terug in de tijd.

De historie van Detron begint in 1993, als George Banken Detron opricht. Vanuit een kantoortje in een bedrijvenverzamelgebouw te Veghel, start Detron als detacheringsbureau van technisch personeel. Eind jaren negentig richt Detron zich op de geliberaliseerde telecommunicatiemarkt en groeit flink. Nieuwe vestigingen in binnen- en buitenland worden geopend en begin 1999 heeft Detron meer dan 3.000 medewerkers. In februari 1999 brengt oprichter, grootaandeelhouder en directeur George Banken Detron met succes naar de beurs.

Future Telecom
Medio 2000 neemt het beursgenoteerde Landis Detron over en haalt het van de beurs. Directie en management van Detron vertrekken vrijwel meteen. Door mismanagement gaat Landis twee jaar later failliet. Onder leiding van George Banken start een aantal directieleden van Detron in 2001 een investeringsfonds. Eerst onder de naam Future Telecom en vanaf 2002, nadat de merknaam is teruggekocht, onder de naam Detron.

Detron ICT Groep
Het nieuwe investeringsfonds richt zich met name op startups in de IT- en telecomsector. Tot het bedrijvenportfolio behoren ook diverse joint ventures, onder meer met KPN N.V., Raiffeisen Austria GmBH en het dan aan de NASDAQ genoteerde LCC International Inc. Een aantal van deze startups zijn in 2008 samengevoegd tot de huidige Detron ICT Groep.

Overnames
De periode 2008 – 2012 kenmerkt zich door diverse overnames, waaronder Kender Thijssen, 2e2 en Squire. Doel is een significante positie in de Nederlandse ICT-markt te verwerven voor de markt van 50 tot 1.000 werknemers. Vanaf 2013 ligt de focus op consolidatie van de overgenomen bedrijven, het afstoten van strategisch minder interessante business, herijking van de klantgerichte marktbenadering en het versterken van de kernwaarden van Detron. Vanaf 2015 leidt dit tot stijgende resultaten op basis van autonome groei.

Het managementteam
De algemene leiding van Detron is sinds eind 2013 in handen van Tom Tank. George Banken is sinds eind 2013 een betrokken aandeelhouder en richt zich daarnaast op andere investeringsactiviteiten.

Lees meer over ons managementteam