Cloud

Cloud-opslag en cloud-backup

Cloud-backup en cloud-opslag hebben veel voordelen. Altijd en overal online toegang tot je bestanden. En onderhoud, beheer en security goed geregeld.

Meer weten? Neem contact op met Armand

Armand Moeliker, Cloud Architect
088 44 60 000
LinkedIn

Cloud-opslag en cloud-backup zijn populaire thema’s voor steeds meer bedrijven en instellingen. Maar wat is opslaan in de cloud, online opslagruimte, backup in de cloud en cloudopslag eigenlijk? Dankzij de cloud neem je applicaties, bestanden, telefonie of zelfs complete cloud-werkplekken flexibel en schaalbaar af via een online verbinding. Tegen een vast bedrag per maand, altijd de nieuwste software zonder zorgen over beheer, onderhoud en security.

Opslag in de cloud

Met de huidige snelle online verbindingen (WAN, LAN, WLAN, VPN en 4G) is de performance van cloud-opslag geen probleem. Backup in de cloud en cloud-opslag zijn efficiënte oplossingen, ook om online samen te werken. Omdat de cloud er altijd en overal is. Een van de belangrijkste voordelen van opslaan en werken in de cloud is dat je niet hoeft te investeren in zware hardware, backup-oplossingen, dure softwarelicenties, een eigen telefooncentrale of beheerafdeling. Met cloud-opslag is alles online goed geregeld en is aan alles gedacht. Je neemt af wat je wilt en betaalt alleen voor wat je afneemt.

Waarom cloud-opslag en cloud-backup?

  • Minder investeren in hardware
  • Voorspelbare kosten
  • Alleen betalen voor wat je gebruikt
  • Flexibel en schaalbaar
  • Altijd en overal online toegang
  • Applicaties en data 24/7 beschikbaar
  • Geen zorgen over onderhoud, beheer en security
  • Altijd de nieuwste software

Samen met Detron

Wil je cloud-opslag gaan gebruiken en werken in de cloud, dan zijn er diverse mogelijkheden. Overstappen naar één of meerdere oplossingen voor cloud-opslag en cloud-backup is eenvoudig. Voor volledig werken in de cloud is een gefaseerde transitie meestal beter. Begin bijvoorbeeld met een oplossing voor cloud-backup of cloud-opslag en breid uit naar cloud-werkplekken wanneer je maar wilt. Bepaal samen met Detron de beste oplossingen voor cloud-backup of cloud-opslag en bespreek de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Samen hebben we het over de aanpak, voordelen en eventuele nadelen van opslag en backup in de cloud.

Direct helemaal in de cloud
werken is niet altijd de meest
ideale situatie. Cloud-backup en
cloud-opslag zijn prima eerste
stappen. Laten we samen
de mogelijkheden bekijken.

Armand Moeliker
Cloud Architect

Is jouw organisatie helemaal klaar voor cloud-backup en cloud-opslag? Vraag de Cloud Readiness Scan aan voor persoonlijk advies over een vloeiende transitie.