Cloud

Private en hybrid cloud

De cloud biedt veel voordelen. Altijd en overal online toegang tot applicaties en bestanden. Je hebt keuze uit een private, public en hybrid cloud.

Meer weten? Neem contact op met Armand

Armand Moeliker, Cloud Architect
088 44 60 000
LinkedIn

Werken in de cloud wordt steeds populairder. Maar wat is in de cloud eigenlijk? En wat is een private cloud, public cloud en hybride cloud? Los van het soort cloud komt het er altijd op neer dat je met de je applicaties, bestanden, telefonie of zelfs complete cloud-werkplekken flexibel en schaalbaar afneemt via een online verbinding. Tegen een vast bedrag per maand, altijd de nieuwste software zonder zorgen over beheer, onderhoud en security.

Private cloud vs. public cloud

Met de huidige snelle online verbindingen (WAN, LAN, WLAN, VPN en 4G) is de performance van de cloud geen probleem. Ongeacht of je kiest voor private cloud, public cloud of hybride cloud. Het verschil zit met name in de locatie van de hardware. Bij een private cloud maakt je gebruik van een infrastructuur, exclusief voor jouw organisatie. De infrastructuur staat on premises bij jou of bij ons. Een public cloud is een open infrastructuur, die door iedereen gebruikt kan worden. Een hybride cloud is een combinatie van beide, technologisch met elkaar verbonden.

Voordelen van de cloud

  • Minder investeren in hardware
  • Voorspelbare kosten
  • Alleen betalen voor wat je gebruikt
  • Flexibel en schaalbaar
  • Altijd en overal online toegang
  • Applicaties en data 24/7 beschikbaar
  • Geen zorgen over onderhoud, beheer en security
  • Altijd de nieuwste software

Samen met Detron

Wil je naar de cloud, dan zijn er diverse mogelijkheden; private cloud, public cloud of hybride cloud. Je hoeft niet te investeren in een eigen telefooncentrale, zware hardware, dure softwarelicenties, backup-oplossingen of een eigen beheerafdeling. Alles is online geregeld, je neemt af wat je wilt en betaalt alleen voor wat je afneemt. Overstappen naar één of enkele cloud-oplossingen kan meestal vrij snel. Voor volledig werken in de cloud is een gefaseerde transitie beter. Begin bijvoorbeeld met een cloud-backup-oplossing en breid uit wanneer je wilt. Bepaal samen met Detron de beste private, hybride of public cloud-solutions voor jouw specifieke situatie.

Direct helemaal naar de
cloud is niet de meest
ideale situatie. Laten we samen
de mogelijkheden bekijken;
private, public of hybride.

Armand Moeliker
Cloud Architect

Is jouw organisatie helemaal klaar voor cloud-backup en cloud-opslag? Vraag de Cloud Readiness Scan aan voor persoonlijk advies over een vloeiende transitie.