Werken bij Detron

Business controller

Jij bent het financiële geweten van twee van onze business units. Met jouw brede financiële kennis en persoonlijke aanpak lever je een relevante bijdrage aan de Business Unit, daarbij ben je sparringpartner van het MT en de directie.

Veenendaal - Raamsdonksveer | 36-40 uur

Solliciteer

Meer weten? Neem contact op met Lonneke

Lonneke Schaars, Recruiter
T: 06 380 779 04
LinkedIn

De ambitie die je deelt als business controller

Jij houdt je graag bezig met de forecast, budgetten, kpi’s en rapporteert hier wekelijks over aan het MT en directie. Je beoordeelt de processen binnen de business unit, maakt analyses en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Jij begeeft je graag op diverse niveaus in de organisatie om je informatie te halen en kan hierin goed schakelen.

 • Je bent verantwoordelijk voor maand-, kwartaal- en jaarrapportages voor de toegewezen business units op het gebied van omzet, brutomarge, ebitda, cash, orderintake en urenadministratie;
 • Je bent samen met het MT en de Business Unit directie verantwoordelijk voor het samenstellen van het budget en de aanpassingen daarop (forecasts);
 • Je analyseert de resultaten en bent verantwoordelijk voor het bepalen, uitzetten en opvolgen van acties ter verbetering van dat resultaat;
 • Je neemt initiatief tot verbeteringsprocessen aangaande interne rapportages en voert periodieke en ad hoc bedrijfseconomische analyses en calculaties uit;
 • Je helpt de Business Units aan waardevolle inzichten, waarmee een top-line groei en margeverbetering gerealiseerd kan worden;
 • Je bent vanuit financieel oogpunt betrokken bij offertetrajecten;
 • Je draagt bij aan een goede inrichting van de (administratieve) processen binnen de business unit.

 

De ervaring die je deelt

Jij bent communicatief sterk en kan jouw mening en keuzes goed beargumenteren. Jij kan goed omgaan met diverse stakeholders, waarbij je goed kan luisteren en verwachtingen managen. Het acteren in een spanningsveld waar stakeholders contrasterende belangen hebben is iets wat je leukt vind om in te bewegen. Jij begrijpt dat vertrouwen en een persoonlijke relatie van groot belang zijn om jouw ideeën en plannen in de organisatie aangenomen te krijgen en tot uitvoering te brengen. Je bent sterk analytisch ingesteld, hebt een hands-on mentaliteit en werkt zelfstandig. Een proactieve werkwijze is een must! Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau (bedrijfseconomie en/of accountancy) en bent toe om een tweede of derde stap in je carrière te zetten. Je bent bereid te reizen tussen onze diverse vestigingen in Raamsdonksveer en Veenendaal.

 

Wat je van ons mag verwachten

 • In deze functie geven we je veel ontwikkelruimte. Denk aan uitdagende praktijkopdrachten, uitgebreide vakkennis van je collega’s en de vele ontwikkelingsmogelijkheden binnen Detron.
 • Een marktconforme beloning, een representatieve leaseauto, laptop en telefoon (Samsung/iPhone) én een goed voorwaardenpakket. Denk daarbij aan een collectieve pensioenregeling, arbeidsongeschiktheids- ongevallen- en ziektekostenverzekering. We vertellen er je tijdens een kennismaking graag meer over.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen Detron. Jaarlijks (of vaker indien je dat wenst), bespreken we jouw ambitie en de doorgroeimogelijkheden binnen onze veelzijdige organisatie.
 • We delen graag. Niet alleen onze kennis, maar ook onze successen en fun momenten. Verwacht dus naast een goede werksfeer ook mooie andere momenten met elkaar. Wat dacht je van onze uitdagende kart-competitie, bootcamps of leuke borrels in onze eigen Detron kroeg?

 

Iets voor jou? Dan willen we graag kennismaken! Reageer direct en je hoort binnen 5 werkdagen van ons.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Detron) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

 

Wij zijn Detron

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!