Werken bij Detron

Licentiemanager

Jij weet zelfstandig invulling te geven aan de nieuwe rol van licentiemanager binnen Detron. Jij legt alles omtrent onze licentie contracten vast en bewaakt de uitvoering.

Veenendaal | 36-40 uur

Solliciteer

Meer weten? Neem contact op met Lonneke

Lonneke Schaars, Recruiter
T: 06 380 779 04
LinkedIn

De ambitie die je deelt als contractmanager

Je kijkt er naar uit om deze “nieuwe” functie binnen Detron vorm te geven. Jij streeft naar een correcte en optimale vastlegging en beheer van licenties voor zowel nieuwe als bestaande contracten. Jij weet als geen ander hoe je het gesprek moet voeren met leveranciers, klanten en collega’s, waarbij je onderhandelt, afspraken maakt, bewaakt en toetst. Jij spot opportunities voor het gebruik van nieuwe licenties en adviseert de directie hierover.

 

Als licentiemanager houd jij je dagelijks bezig met:

 • Bewaken van de uitvoering van hetgeen in de contracten met leveranciers of resellers overeengekomen is. Dit op een zodanige wijze dat de kosten, continuïteit en kwaliteit van de licenties of andere zaken die worden ingekocht een toegevoegde waarde opleveren voor Detron.
 • Verzorgen van aankopen en verlengingen van benodigde licenties en het rapporteren van wijzigingen.
 • Beheren van de in- en verkoopvoorwaarden in samenspraak met onze productmanagers.
 • Samen met de operationele teams implementeer, begeleid en controleer je op juiste uitvoering van licentie contracten door alle betrokken partijen (klanten, leveranciers en eigen medewerkers).
 • Bewaken van de gestelde normen en bijsturen in geval van afwijkingen.
 • Zorgdragen voor een transparante communicatie over wijzigingen in licentievormen, contracten, inkoopvoorwaarden en prijswijzigingen in de vorm van week- en maandrapportages.
 • Ondersteunen van de Detron sales organisatie bij licentie vraagstukken rondom klantomgevingen en Detron Cloud.

De ervaring die je deelt

Jij bent van nature een echte aanpakker en zelfstarter en weet als geen ander dat dat in deze functie ook nodig is. Je weet hoe de processen dienen te verlopen binnen contractmanagement en vindt het leuk om dit binnen onze organisatie op te gaan zetten en vorm te geven. Je werkt graag gestructureerd en houdt van overzicht en orde in je werkproces, waardoor alles omtrent inkoop, implementatie en verkoop van licenties door jou wordt gemanaged. Je haalt voldoening uit een correcte registratie en prettige samenwerking met collega’s. Je weet hoe je draagvlak creëert voor je ideeën en werkwijze binnen de diverse diciplines om gezamenlijk resultaat neer te zetten. Heb jij minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en een afgeronde HBO of WO opleiding? Super, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek!

 

Wat je van ons mag verwachten

 • In deze functie geven we je veel ruimte voor eigen invulling hoe deze functie het beste uit te voeren. Uiteraard doe je dit in overleg met management en directie.
 • Een marktconforme beloning, laptop en telefoon (Samsung/iPhone) én een goed voorwaardenpakket. Denk daarbij aan een collectieve pensioenregeling, arbeidsongeschiktheids- ongevallen- en ziektekostenverzekering. We vertellen er je tijdens een kennismaking graag meer over.
 • Ontwikkelmogelijkheden binnen Detron. Jaarlijks (of vaker indien je dat wenst), bespreken we jouw ambitie en de ontwikkelmogelijkheden binnen onze veelzijdige organisatie.
 • We delen graag. Niet alleen onze kennis, maar ook onze successen en fun momenten. Verwacht dus naast een goede werksfeer ook mooie andere momenten met elkaar. Wat dacht je van onze uitdagende kart-competitie, bootcamps of leuke borrels in onze eigen Detron kroeg?

 

Iets voor jou? Dan willen we graag kennismaken! Reageer direct en je hoort binnen 5 werkdagen van ons.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Detron) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

 

Wij zijn Detron

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!