Werken bij Detron

Een uitdagende stage bij Detron

Dorette Veenhuis is 21 jaar en studeert Human Resource Management aan de Hogeschool van Utrecht. Hoewel ze een stage in de IT in eerste instantie nooit zelf uitgezocht zou hebben, besloot ze het tóch een kans te geven. Waarom?

Dorette: “Dat is eigenlijk heel simpel: de vacature sprak mij aan. Naast de standaard stagewerkzaamheden las ik dat ze iemand zochten met humor. En dat er altijd koffie wordt gehaald voor elkaar, niet alleen voor je zelf. Dat gaf mij gelijk een gevoel van saamhorigheid en samenwerking. Daarnaast ik zag ook wel de uitdaging in van een stage in een voor mij nog onbekende branche.”

Theorie vs. praktijk

Als stagiaire houdt Dorette zich bezig met HRM Services. “Ik beantwoord mailtjes met vragen over arbeidsvoorwaarden, instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Daarnaast kijk ik mee met collega’s om andere gebieden van het vak, zoals recruitment, te ontdekken. Die diversiteit vind ik leuk en ik probeer zoveel mogelijk te leren. Uiteindelijk is de praktijk toch wel wat anders dan wat je leert op school. Maar de theorie die tijdens de colleges aanbod kwam, pas ik nu wel toe in de praktijk.”

Best pittig

Dorette gaat vier dagen in de week naar het kantoor in Veenendaal en één dag in de week heeft ze college. “Dat is best pittig, aangezien ik naast mijn stagewerkzaamheden ook opdrachten en tentamens heb,” vertelt Dorette. “Maar om de week zit ik met Dorien, mijn stagebegeleider en bespreken we hoe het gaat. Ze denkt mee in de uitdagingen, die ik zowel tijdens mijn stage als in colleges ondervind. Dat is heel fijn,” gaat Dorette verder. “Zo is het voor een uitdaging dat ik alles tegelijk wil doen en dan maak ik het eigenlijk een beetje te druk voor mezelf.”

Goede en fijne stageplek

Een van de fijnste dingen aan stage lopen bij Detron, vindt Dorette dat ze veel verantwoordelijkheid krijgt. Dorette: “Ik werk veel zelfstandig, maar wel met iemand die mee kijkt. Dat is fijn, want als stagiaire doe je uiteraard soms ook dingen niet goed. Ik heb wel het gevoel dat ik vrijheid heb, zelfstandig mag zijn en serieus genomen word. Zo mag ik regelmatig aan de slag met eigen initiatieven.”

Dorette heeft nog wel een advies aan andere, toekomstige stagiaires bij Detron. “Stel je open en laat een actieve houding zien. Bij Detron kun je ontzettend veel leren, mits je zelf initiatief toont. Binnen de organisatie voel je je als stagiaire gelijkwaardig en je collega’s zijn heel toegankelijk. Ik vind Detron daarom een goede en fijne plek om stage te lopen.”

Wil je ook stage lopen bij Detron?

Bekijk hier al onze vacatures