Werken bij Detron

Werken op locatie, continu bijleren en elkaar helpen

Geert Kooijman en Richard Ferreira zijn op 1 november bij Detron begonnen als technisch consultant. Ze werken als gedetacheerden veel samen met technische collega’s en projectmanagers. We vroegen ze naar hun ervaringen tot nu toe.

Geert: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Detron. Ik waardeer de professionele, maar informele manier waarop we met elkaar omgaan. We werken met zowel technische consultants als projectmanagers”. Richard: “De teamsamenstelling verschilt per project. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. In het begin van een project geven we voornamelijk advies, bijvoorbeeld over offertes en het aantal uren dat we nodig hebben voor de verschillende onderdelen. Bij de uitvoering van het project houden we ons ook bezig met de technische handelingen.”

Van snacks tot kunst
Geert en Richard hebben hun eigen projecten. “Ik werk bij verschillende klanten, van logistieke bedrijven tot en met banken,” vertelt Richard. “En ik zit onder meer bij een grote snack-keten en een kunst- en cultuurbedrijf,” vult Geert aan. “We werken een paar weken of maanden voor één of meerdere klanten. Je dagen deel je samen met je projectmanager in, omdat het bijvoorbeeld belangrijk is om op een migratiedag bij de klant te zijn.”

 

Richard: “Ondanks dat je je planning samen met de projectmanager maakt, moet je zelf je taken managen. Soms ben je sneller klaar bij een klant en kun je snel door naar de volgende. Discipline wat betreft je eigen planning is hiervoor wel belangrijk natuurlijk. Net als proactief met een project aan de slag gaan.” Geert krijgt vanuit de klant de flexibiliteit om remote te werken: “Dat is wel zo efficiënt, zeker als de klant ver weg zit, zoals in Engeland of Duitsland.”

Elkaar helpen
Omdat Geert en Richard veel bij klanten op locatie werken, zien ze elkaar niet dagelijks. Geert: “Op kantoor of bij een overleg zien we elkaar zo nu en dan. Maar ook al werken we bij verschillende klanten, we helpen elkaar wel regelmatig. Zeker als een van ons al een bepaalde implementatie heeft gedaan, kan het handig zijn om even te overleggen. Soms heeft een collega zelfs al een handleiding gemaakt. Dat is natuurlijk super handig.” Richard: “Laatst werd ik gebeld door een collega die ergens tegenaan liep. Dan pauzeer je je eigen werk even om je collega te helpen. Dat is geen punt; samen zijn we één team en één kennishuis en inmiddels weet iedereen wie je kunt bellen voor welke oplossing.”

Dromen najagen
Richard en Geert zitten helemaal op hun plek bij Detron. Geert: “In het begin heb ik een aantal trainingen aangedragen die ik graag wil volgen, bijvoorbeeld over cloud en security. Ik krijg de ruimte om mezelf te ontwikkelen en veel te leren. Bij andere bedrijven zie ik vaak terughoudendheid in het behalen van certificeringen, maar bij Detron wordt zelfs klassikaal lesgegeven of een trainer ingehuurd.” Richard heeft wat leren betreft één grote droom: het MVP-traject van Microsoft. “Het kost een hoop tijd en energie, maar ik heb het voorstel toch bij mijn manager neergelegd. Hij was gelijk enthousiast! Wel gaf hij aan dat ik zelf een plan moet maken hoe ik het voor me zou zien. Maar hij geeft mij wel de ruimte om mijn dromen na te jagen.”

Wil je ook werken bij Detron?

Bekijk hier al onze vacatures