Werken bij Detron

Onze nuchtere accountmanager Joep Leermakers

Joep is een echte nuchtere Tilburger. Naast zijn werk als accountmanager bij Detron is hij scheidsrechter voor het WK ijshockey. Zijn winnaarsmentaliteit komt in beide functies goed van pas.

Zit Joep ’s ochtends nog in pak bij een klant, een paar uur later staat hij alweer op het ijs. Accountmanager en scheidsrechter Joep beschikt over een échte winnaarsmentaliteit. “Ik ben een super relaxed en nuchter persoon, maar wel heel gedreven!”

Sport op het allerhoogste niveau

Deze maand is het zover: het WK ijshockey waar Joep mag fluiten als scheidsrechter. Zijn telefoon en mailbox stromen over. Joep vertelt: “Op dit moment word ik echt geleefd, maar ik geniet er ook van. Ik fluit op dinsdag, vrijdag en zondag en train elke dag. En ik ben een echte Bourgondiër. Het liefst hang ik tot 4 uur ’s nachts in de kroeg.” Joep begon 20 jaar geleden met ijshockey en speelt inmiddels op het allerhoogste niveau. Zijn vriendin heeft het er soms moeilijk mee, maar steunt hem altijd. Net als zijn vader, die ook vaak meegaat. “Als je de steun van het thuisfront niet hebt, heb je geen goede basis.”

Tilburgse nuchterheid én een topsportmentaliteit

Hoe combineert Joep dit werk met zijn fulltime baan als accountmanager? “Ik werk veel onderweg. In het seizoen fluit ik op vrijdagmiddag in de buurt en op zondag moet ik een stuk verder. Dan ben ik ’s nachts rond 3.00 uur pas thuis en moet ik de volgende ochtend gewoon weer werken. Tegen klanten ben ik altijd duidelijk en ik manage alles zo goed mogelijk. Ik heb er een hekel aan om valse verwachtingen te scheppen. Je moet gewoon open en eerlijk zijn, dan krijg je ook de gunfactor.” Waar komt die nuchterheid vandaan? “Ik ben een echte Tilburger; niet eromheen lullen, gewoon bam, gaan. Daarnaast ben ik erg gedreven vanuit de sport. Dat geef ik door aan klanten en dat waarderen ze. Door mijn studie heb ik veel mensenkennis opgedaan en merk ik bijvoorbeeld gelijk hoe iemand in elkaar zit of hoe je een case moet benaderen.”

Oud worden bij Detron

Joep werkt sinds 2013 bij Detron. “Hier kan ik oud worden. De sfeer is ontzettend goed, net een familie. Als ik word begroet door de dames van de receptie, ben ik gelijk vrolijk. ’’ Het mooiste aan Detron vindt Joep de vrijheid en het teamgevoel. “Je mag dingen op je eigen manier te doen. Detron is een bedrijf waar je jezelf kunt zijn en ook persoonlijk kunt groeien. Niet alleen qua functie, maar ook persoonlijk. Het is hier op kantoor in Raamsdonksveer ook echt Brabants; steeds vaker zien we collega’s uit Veenendaal, die het wel gezellig vinden hier. Je merkt niet eens dat het harde sales is, iedereen helpt elkaar.  Als ik moeite heb met een deal binnenhalen, proberen we het samen. SAMEN ÉÉN TEAM past dan ook heel erg bij Detron. Vooral hier in Raamsdonksveer. We gunnen elkaar gewoon alles.”

Wil je ook werken bij Detron?

Bekijk hier al onze vacatures