Werken bij Detron

Solution Architect

Ontwerp jij graag de ultieme architectuur die past bij de behoefte van de klant waarmee je echte meerwaarde laat zien? En vind je het leuk om ervoor te zorgen dat IT een drijfveer is voor de bedrijfsvoering en innovatie van de klant?

Solliciteer

Meer weten? Neem contact op met Didier

Didier Jabroer, Recruiter
T: 0651715269
LinkedIn

Als Solution Architect ben jij dé vertaler van business requirement naar enterprisearchitectuur en high level design. Je bent helemaal thuis in technische infrastructuren; ontwerpen, beoordelen, bewaken, onderhouden en beheren. Je bepaalt in detail de benodigde oplossingen en expertise voor een succesvolle implementatie van de klantvraag. Ook toets je altijd of de initiële kaders van de klantvraag, zoals budget en bedrijfs- en IT strategie, zijn gevolgd. Je toont je vaardigheden en betrokkenheid vooral tijdens de presales fase, maar ook gedurende de fases erna en bij de ontwikkeling van dienstenstandaardisatie bij de klant.

Jouw interesse en persoonlijke motivatie zorgen ervoor dat beveiliging altijd wordt meegenomen in je ontwerp. Je werkt graag samen binnen een team en weet goed om te gaan met strategische doelstellingen die tijdens een commercieel traject kunnen wijzigen. Ook werk je probleemloos samen met de beheerafdeling(en) en de architecten van andere disciplines. Het is geen probleem voor je om soepel te bewegen op zowel tactisch als operationeel niveau én hier tussen te schakelen.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:

 • Je inventariseert de concrete klantvraag en bent in staat er een concreet voorstel op te schrijven.
 • Je kunt jouw ideeën helder en duidelijk aan de klant presenteren.
 • Je ontwerpt, beoordeelt en bewaakt de invoering van technische infrastructuren.
 • Je inventariseert en ontwikkelt ook vernieuwingen in oplossingen en diensten om IT-infrastructuren effectiever en efficiënter te onderhouden en beheren.
 • Je maakt gedetailleerde impactanalyses voor wijzigingsverzoeken en stelt aansluitvoorwaarden op voor verder maatwerk.

 

Wij verwachten:

 • Minimaal 3-4 jaar ervaring als (Solution) Architect.
 • Je weet de weg binnen Microsoft 365, Azure, ICT Outsourcing en datacenters.
 • Aantoonbare kennis van ontwerpen en implementeren van virtualisatie, consolidatie, cloud- en end user computing-oplossingen in Enterprise-omgevingen.
 • Je bent communicatief vaardig, hebt inzicht in processen en hebt snel inzicht in diverse oplossingen.
 • Het is een pré als je in het bezit bent van een TOGAF certificering.

 

In ruil daarvoor krijg je:

 • Een enthousiast team van collega’s dat graag met elkaar samenwerkt, kennis en ervaring deelt en elkaar inspireert om de klant tot het uiterste tevreden te krijgen.
 • Een marktconforme beloning, leaseauto, collectieve pensioenregeling, arbeidsongeschiktheids-, ongevallen- en ziektekostenverzekering.
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen middels het volgen van trainingen en natuurlijk zijn er voldoende kansen voor je binnen de organisatie.
 • Invloed op het krijgen van de leukste en meest uitdagende opdrachten. Waarbij je de vrijheid krijgt om eigen ontwerpen te maken.

 

Solliciteer

Wij zijn Detron

Detron voegt waarde toe aan organisaties door ICT optimaal beschikbaar, betrouwbaar, flexibel en schaalbaar te maken én een uitstekende service te leveren. Daarbij staat de klant uiteraard altijd centraal. Detron is groot genoeg om de stabiele partner te zijn en tegelijkertijd klein genoeg om snel te schakelen en een passende oplossing te bieden.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Detron) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

Ronnie Berkhof - IT architect

De drijfveer van Ronnie is om als IT architect de complexe wereld van IT simpel te maken voor de klant. Daar krijgt hij ontzettend veel energie van!