Werken bij Detron

Team met een goede wisselwerking

Tyler Dowson en Maarten Franzen werken samen met veel plezier op de servicedesk van Detron in Heerlen. Maarten doet dat vanuit de sociale werkvoorziening-regeling.

Het leukste aan zijn werk vindt Tyler de diversiteit van de gesprekken die hij heeft. “Je weet nooit met welke problemen of vraagstukken klanten gaan komen,” zegt Tyler. Maarten is het daarmee eens en vult aan: “Eigenlijk is ieder probleem opnieuw een unieke puzzel, die je als team samen probeert op te lossen. Daar haal ik mijn uitdaging uit.”

Doorschakelen als het nodig is

Over de ervaring met Detron als sociale werkplaats is Maarten tevreden. “Soms zijn er momenten dat ik wat kan doordraven en het enige wat dan helpt is een calm-down sessie,” legt hij uit. “Tyler of een andere collega helpt me dan om even een rustmoment te pakken. Niet iedere klant is namelijk even vriendelijk en daar moet je wel op een bepaalde manier mee omgaan natuurlijk. Dat is voor de een wat makkelijker dan voor de ander. Gelukkig kan ik het telefoongesprek dan doorschakelen naar Tyler of een andere collega in de buurt, zodat die het van me overnemen,” vertelt Maarten.

Tyler: “Je weet met wie je werkt en wat ieders sterke punten zijn. Daar moet je gewoon op inspelen. Als iemand ergens moeite mee heeft op een bepaald moment, dan helpen we. Dat is eigenlijk niet heel anders dan in een ander team. Wat mij betreft beoordelen we iedereen op z’n sterke punten. En Maarten doet het gewoon heel goed bij ons!”

Doorpakken en elkaar aanvullen

Maar Tyler helpt niet alleen Maarten. Tyler: “Maarten houdt van doorpakken en stimuleert mij daar ook in. Als ik bepaalde klanten aan de telefoon heb, waar Maarten meer bekend mee is, kan ik dat soms beter aan hem overdragen. Zo is er een goede wisselwerking tussen ons.”

Maarten werkt sinds 2006 met een SW-regeling, maar voelt zich niet anders dan andere collega’s. Maarten: “En zo word ik gelukkig ook behandeld. Vergeleken met toen ik begon met werken, is er nu een wereld van verschil. Ik ben enorm gegroeid in het proces. Daarnaast heeft iedereen wel zaken waar hij of zij sterker en zwakker in is,” vertelt Maarten. “Zolang je dat maar van elkaar weet en als team opereert, kun je elkaar helpen en leren van elkaar,” sluit Tyler af.

   

Wil je ook werken bij Detron?

Bekijk hier al onze vacatures