Verhalen

Het werk van een Repair Engineer

Iedere ochtend vertrekt Gerard op zijn fiets naar Detron in Veenendaal. Om 10.00 uur neemt hij koffiepauze en om 12.00 uur is het tijd voor de lunch. Om 17.00 uur zit de dag erop en fietst hij weer naar huis. Maar wat maakt zijn werk als Repair Engineer zo leuk?

Lees verder

Tien jaar geleden kwam Gerard bij Detron binnen via een uitzendbureau. Hij was logistiek medewerker en werkt tegenwoordig als Repair Engineer. ”Ik houd me bezig met het refurbishen van binnengekomen onderdelen. Het doel hiervan is om de levensduur van apparaten te verlengen. Dat werk kan heel eentonig zijn, bijvoorbeeld als ik bezig ben met het testen van producten. Maar omdat ik breed inzetbaar ben, word ik ook vaak ingezet voor andere klussen. Die afwisseling maakt het werken bij Detron voor mij heel leuk en interessant. Daarnaast zet ik me ook in voor de BHV. Ik heb het naar mijn zin en heb regelmatig contact met andere afdelingen, bijvoorbeeld op vrijdagmiddag in de Detron Kroeg.’’

Regels op de werkvloer

Op de afdeling waar Gerard werkt, vinden zowel operationele als strategische werkzaamheden plaats. ”Wij noemen dat altijd de werkvloer en de toren. Op de werkvloer zitten de engineers en in de toren is het kantoor gevestigd. De toren heeft geen pauzes en wij op de werkvloer hebben altijd tegelijkertijd pauze. Dat is omdat we op de werkvloer niet mogen eten en drinken. Dus dan maar met z’n allen gezellig in de kantine!” En als je even een slokje water wil drinken? ”Dan loop je even naar buiten. Een kopje koffie mag, maar eigenlijk niet uit kartonnen bekers, omdat dit materiaal niet geschikt is vanwege de elektriciteit. Plastic bakjes zijn bijvoorbeeld ook niet toegestaan.”

Ik heb het naar mijn zin en heb regelmatig contact met andere afdelingen, bijvoorbeeld op vrijdagmiddag in de Detron kroeg.

Een vast team collega’s

Het leukste aan zijn werk vindt Gerard de onderlinge sfeer met collega’s. “Elke baan heeft leuke en minder leuke werkzaamheden, maar als je alles lekker met z’n allen kunt doen en het gezellig maakt, blijft het ook gezellig. Tijdens werktijd maken we grapjes, ouwehoeren we onderling, werken we samen en doen we ons best om deadlines te halen.“ Opvallend is dat er weinig verloop is op de afdeling.” De meeste mensen zitten hier al vrij lang. De gemiddelde leeftijd ligt daardoor ook wat hoger. Ik vind dat erg fijn, dan hoef je niet steeds aan nieuwe mensen te wennen. Niet dat dat zo erg is, maar je leert mensen nu steeds beter kennen. In mijn vrije tijd speel ik bijvoorbeeld airsoft met twee collega’s. Sporten doe ik niet meer, dat heb ik genoeg gedaan.”

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

Bekijk alle vacatures

Geen interessante vacature gevonden?

Meld je dan aan voor onze job alert en je bent als eerste op de hoogte van een nieuwe vacature:

Meld je aan