Derk zijn specialisme is Office365, Modern Workplace, Teams en SCCM (Endpoint manager). Op dit moment is hij gedetacheerd bij een industriebedrijf in de havens van Rotterdam. Het bedrijf kent circa 400 medewerkers en heeft een gedeeltelijke eigen IT-omgeving. Derk werkte als enige gedetacheerde samen met een netwerkbeheerder, applicatiebeheerder, een Business Intelligent consultant en een stagiaire.

Introductie van Office365

Derk is bij deze opdracht bezig geweest om Office365 te introduceren en hier het bedrijf naar toe te brengen. Derk: “Deze Office365 introductie kwam voort uit een wens vanuit het moederbedrijf. Omdat ik bij dit bedrijf eerder werkzaamheden had gedaan, wist ik hoe de omgeving eruit zag. Het bedrijf moest hiervoor de lokale mailserver Office365 brengen, persoonlijke data naar Onedrive. Deze opdracht past bij mij omdat me de laatste jaren vooral heel erg aan het verdiepen ben in de Cloud omgeving denk hierbij aan Azure, Office365, Modern Workplace en Teams”.

Dit was mijn eerste project waarbij ik een klant naar Office365 bracht. Hartstikke gaaf om deze kans te krijgen! Daarnaast kreeg ik waardering voor mijn werk omdat ik het op de juiste manier naar de eindgebruikers bracht.

Derk - IT Consultant | Detron IT Consultants

Nooit uitgeleerd

De opdracht verliep vrij soepel, maar ook Derk is nooit uitgeleerd. “Toen ik enkele tijd geleden ook gedetacheerd was bij deze opdrachtgever, had ik aangegeven dat ik mij meer wilde bezighouden met de cloud. Dat hebben ze onthouden… Regelmatig moest ik me gaan verdiepen omdat ik nog niet eerder een Office365 migratie had uitgevoerd. Gelukkig gaf de opdrachtgever mij de ruimte om te leren en fouten te maken”, geeft Derk aan. “Vanwege de coronacrisis ging alles in een sneltreinvaart waardoor ik me overal mee bezig moest houden zoals mail migratie, gebruikers- en afdelingsmappen naar Onedrive en Sharepoint brengen. Ook hebben we hun huidige omgeving een upgrade gegeven met Office 365 apps en de laatste Windows 10 versie doormiddel van SCCM. Maar ik hield me ook bezig met gebruikersadoptie. Een deel van de medewerkers was redelijk digitaal vaardig, maar je hebt ook medewerkers die enkel achter de computer zitten om hun uren in te vullen. Hen moet je bijvoorbeeld iets meer begeleiden en uitleg geven van de veranderingen.”

En dat maakt dit project ook gelijk bijzonder, zegt Derk: “Dit was namelijk ook mijn eerste project waarbij ik een klant naar Office365 bracht. Hartstikke gaaf om deze kans te krijgen! Daarnaast kreeg ik waardering voor mijn werk omdat ik het op de juiste manier naar de eindgebruikers bracht”.

De opdracht is bijna volledig succesvol uitgevoerd door Derk. Vanwege kostenbesparing werd het project voor Derk helaas beëindigd. “De laatste loodjes zullen door interne medewerkers verder opgepakt worden. Maar dat gaat ze zeker lukken! Dat opdrachtgever kan nu de stappen gaan zetten naar een omgeving wat bij nu past. Dit betekent minder mailen en meer gebruik maken van Teams om zo tot betere interne communicatie te komen.

Waarom de detachering mij aantrekt is omdat je in diverse omgevingen zit. On-prem, maar ook cloud waar je de uitdaging krijgt om stappen te maken naar de toekomst van het bedrijf. Er worden bij Detron veel trainingen en cursussen gegeven die bij jouw groei kunnen passen. Daarnaast wordt er goed geluisterd naar wat jij wilt en daarbij wordt een juiste klus voor jou gezocht.

Derk - IT Consultant | Detron IT Consultants

De aantrekkingskracht van detachering

Inmiddels staat Derk in de startblokken om te beginnen bij zijn nieuwe klus bij een andere opdrachtgever. De afwisseling van opdrachten vindt hij leuk bij Detron. Derk: “Ik werk al 6 jaar bij Detron en heb het enorm naar mijn zin. Waarom de detachering mij aantrekt is omdat je in diverse omgevingen zit. On-prem, maar ook cloud waar je de uitdaging krijgt om stappen te maken naar de toekomst van het bedrijf. Er worden veel trainingen en cursussen gegeven die bij jouw groei kunnen passen. Daarnaast werk ik aan mijn vrije tijd graag aan mijn certificeringen. Het is prettig dat Detron hier geen studieovereenkomst voor op stelt. Hierdoor kan ik zelf hele mooi stappen maken, wat ik gedaan heb! Daarnaast wordt er goed geluisterd naar wat jij wilt en daarbij wordt een juiste klus voor jou gezocht. Zoals een klant voor het eerst naar Office365 brengen.”

Detron IT Consultants

Als IT-consultant kom je bij aansprekende opdrachtgevers waar je werkt aan de meest uiteenlopende opdrachten. Je skills en expertise houd je op peil met de Detron kennissessies en workshops. Door ons intensieve contact met het MKB en enterprise-opdrachtgevers ontstaan er voor jou als consultant legio doorgroeikansen!

Bekijk alle vacatures

Detronners aan het woord

Toon meer verhalen