IoT

Internet of Things is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk aan slagbomen op de parkeerplaats die jouw kenteken automatisch herkennen, opleggers die alleen aan de juiste vrachtwagen koppelen of diefstaltracking op fietsen. Het is de verwachting dat in 2025 maar liefst 155 miljard IoT-devices aan het internet zijn gekoppeld. Niet alleen computers en sensors, maar ook auto’s, machines en windmolens. Door het slim toepassen van IoT kunt u real-time gemeten waarden toepassen in jouw bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan het landelijk meten van temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, stikstof en bijvoorbeeld slijtage van onderdelen. Het stelt jouw organisatie in staat om beter te voorspellen hoe de onderhoudscyclus van jouw apparaten verloopt. 

IoT-oplossingen voor jouw organisatie

 • Asset management en materieel beheer

  Geeft jouw organisatie altijd direct inzicht op gebied van assets en materieel en bevordert beheer, planning en efficiency.

 • Monitoring en controle

  Creëren een voorspellende onderhoudsservice om niet alleen storingen te ontdekken, maar ook proactief te voorkomen.

Onze IoT-implementaties

Detron heeft de afgelopen jaren de waarde van IoT – Internet of Things – bij een groot aantal organisaties bewezen. Inmiddels zijn honderduizenden “things” door ons aan het internet gekoppeld. De toepassingen waar Detron zich in onderscheid, bevinden zich op het gebied van asset management en materieel beheer en monitoring en controle.

Asset management en materieel beheer

Beschikt jouw organisatie ook over grote aantallen materieel en machines? Voor een goede planning helpt een duidelijk inzicht in waar dit materieel en machines zich bevinden. Daarnaast is de diefstalgevoeligheid een grote uitdaging.

Met onze IoT-asset management-oplossingen heeft jouw organisatie altijd direct zicht op waar het materieel zich bevindt. Dit bevordert de efficiency, vermindert diefstal, voorkomt onnodige reistijd en verbetert de communicatie tussen de medewerkers.

Monitoring en controle

Complexe installaties, machines of bedrijfssystemen kunnen van levensbelang zijn voor het succes van jouw organisatie. Daarom willen organisaties goed op de hoogte zijn van wat er gaande is. Tegelijkertijd wordt van organisaties verwacht dat zij hun opdrachtgevers proactief informeren met slimme service informatie.

Met behulp van IoT-monitoring en controle-oplossingen creëren wij samen met jouw organisatie een voorspellende onderhoudsservice. De machinedata die uit de IoT connected devices wordt gebruikt om trends in het gedrag van de bedrijfsmiddelen te herkennen.

Vervolgens wordt informatie niet alleen verstrekt als een storing zich voordoet, maar kunnen storingen of bedrijfsescalaties zelfs proactief voorkomen worden. Organisaties verhogen met IoT-monitoring en controle de eigen productie of die van de opdrachtgever, omdat stilstand van installaties en machines gereduceerd wordt en de prestaties continue verbeteren.

Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?

We gaan graag met je in gesprek over hoe Internet of Things voor jouw organisatie van waarde kan zijn. Zodra we inzicht hebben in alle wensen, werken we een voorstel uit. Daarin kan Detron een totaal oplossing verzorgen.

Een complete oplossing bestaat uit:

 • IoT-hardware
  Detron heeft een uitgebreide set aan gecertificeerde (partner) devices die kunnen worden ingezet om aan jouw wensen te voldoen. Denk daarbij aan sensoren, sims, blackboxes, etc.
 • IoT-connectiviteit
  Na analyse van één van onze specialisten zullen wij een advies geven over het meest rendabele netwerk. Afhankelijk van benodigde data, energieverbruik en locatie wordt een voorstel gedaan voor LoRa, LTE-M of M2M connectiviteit.
 • IoT-informatie
  De data die uit de verschillende bedrijfsmiddelen komt, zal moeten worden samengebracht tot bedrijfsinformatie. Met IoT Internet of Things – data services oplossingen kan dit worden verzorgd.
 • IoT-applicaties
  Bij veel geadviseerde IoT oplossingen zijn er al bestaande applicaties beschikbaar voor het op een goede manier ontsluiten van gewenste informatie. Hierin kan Detron adviseren en de installatie verzorgen. Voor sommige IoT toepassing hebben organisaties behoefte aan maatwerk. Hiervoor introduceren wij jou graag bij gespecialiseerde partners.

Whitepaper: ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’

Thuiswerken of werken op een andere locatie dan (uitsluitend) op kantoor is de afgelopen tijd de norm geworden; het nieuwe normaal. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een digital workspace? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je allemaal op letten?

Download hier het gratis whitepaper ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’:

Download het whitepaper