Werken bij Detron

Als je bij Detron wilt komen werken, is het natuurlijk belangrijk dat je je kunt vinden in onze missie en visie. In onze visie is ICT een primaire behoefte van mensen en organisaties om efficiënt samen te kunnen werken en optimaal te presteren. En het is onze missie om mensen en organisaties met relevante ICT-oplossingen efficiënt te laten samenwerken en optimaal presteren. Overal, altijd en veilig.

Lees verder

Fun delen. Dat is Detron

Wat is het leukste moment dat jij met je collega’s hebt gedeeld? Plezier vinden wij misschien wel het meest belangrijke om met elkaar te delen. Want wie lacht, presteert beter. En het zorgt niet alleen voor een gezellig, maar zeker ook effectief team!

Succes delen. Dat is Detron.

Wat betekent succes delen voor jou? Wij vinden dat wat je samen bereikt, ook samen viert. Dus ook succes delen wij met elkaar. Daar mag op geproost worden!

Kennis delen en ontwikkelen. Dat is Detron.

Wanneer deel jij je kennis met anderen? Kennis delen we onderling via trainingen en tijdens kennissessies en workshops. Zo leren we continu, leveren we grootse prestaties en zijn we onze klanten optimaal van dienst.

Hier gebeurt het

Ontdek onze inspirerende locaties

 

Veenendaal

Dit is het hoofdkantoor van Detron, waar diverse disciplines zijn gehuisvest. Als je onze midden- en grootzakelijke klanten bedient, is Veenendaal je thuisbasis. Denk o.a. aan functies binnen Sales en Support & Beheer. Ook het grootste deel van onze Directie, Staf en Finance werkt hier. Trakteren doen we in Veenendaal op saucijzenbroodjes en voor de lunch staat Ellie in de bedrijfskantine voor je klaar.

Den Bosch

In ons kantoor in Den Bosch werken mensen met uiteenlopende functies. Zo kom je er medewerkers tegen van ons detacheringsonderdeel Detron IT Consultants, als ze niet op locatie zijn. Verder zijn er mensen actief in functies, zoals staf, projecten en consultancy die gebruikmaken van de flexplekken.  Ga je beginnen als consultant, dan vieren we dat met een échte Bossche bol (van De Groot) en een heerlijke lunch.

Raamsdonksveer

Pal aan de A27 vind je deze fraaie Detron-vestiging, van waaruit we vooral onze klanten in het MKB-segment bedienen. Ook onze gespecialiseerde hosted telefonie unit is gehuisvest onder hetzelfde dak. Elke dag werken er ongeveer 60 collega’s samen aan oplossingen voor tevreden MKB-klanten. Wie jarig is trakteert en meestal is dat op Brabantse worstenbroodjes.

Heerlen

Ook in Limburg zijn we goed vertegenwoordigd met onze dienstverlening. Zo goed zelfs, dat we vanuit onze vestiging in Heerlen onze midden- en grootzakelijke klanten uit het zuiden bedienen. Een team van ongeveer 30 collega’s werkt hier in de disciplines Sales en Support & Beheer. En als er getrakteerd wordt in Heerlen, dan is het natuurlijk op overheerlijke Limburgse vlaai.

Sollicitatieprocedure

1 Je solliciteert

Je krijgt een bevestiging en binnen vijf werkdagen hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

2 Het eerste contact

Goed nieuws? Dan bellen we je voor een telefonische intake. Prangende vragen kun je alvast stellen.

3 Het eerste gesprek

Een nadere kennismaking met jou en Detron. We vertellen meer over je functie en het team waarin je komt te werken. Zo leren we elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.

4 Het tweede gesprek

Is er een klik? Dan gaan we in het tweede gesprek meer op de inhoud in. Je praat met een van je toekomstige collega’s en maakt voor het gesprek een online assessment. Zo krijgen we een nóg beter beeld van elkaar.

5 Arbeidsovereenkomst

Zijn we allebei nog even enthousiast? Dan ontvang je een voorstel van ons. Na jouw akkoord ontvang je je contract en kun je beginnen!

Veelgestelde vragen

Waar is Detron gevestigd?

Het hoofdkantoor van Detron is gevestigd in Veenendaal. Hier zijn meerdere disciplines gevestigd. Daarnaast hebben wij kantoren in Den Bosch, Raamsdonksveer en Heerlen. Wat je standplaats wordt, hangt o.a. af van je functie.

Hoe is de werksfeer bij Detron?

Er heerst een gezellige, informele werksfeer binnen Detron. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook voldoende ruimte voor een lolletje. Als collega’s staan we altijd klaar voor elkaar en helpen we elkaar waar nodig.

Wat is de dresscode bij Detron?

De dresscode bij Detron is per functie verschillend. Onze technische medewerkers dragen op locatie bij de klant een blouse of polo en onze commerciële medewerkers een pak. Op het kantoor van Detron gaan collega’s meestal informeel gekleed. Afhankelijk van je functie en afspraken kun je je dus kleden op een manier die bij je past. Zorg er wel voor dat je er altijd representatief uitziet.

Hoe gaat Detron om met thuiswerken?

O.a. vanwege corona is thuiswerken bij Detron geen enkel probleem, maar maak wel goede afspraken met je collega’s en manager. Voor een aantal functies geldt dat je op (klant)locatie of een Detron-vestiging moet werken. Denk bijvoorbeeld aan functies als engineer, support engineer, receptioniste etc., maar ook voor veel van deze functies geldt dat je gedeeltelijk thuis kunt werken.

Hoe weet ik of ik nog kan solliciteren bij Detron?

Als er een vacature online staat, is deze nog niet ingevuld en kun je reageren. Staat je gewenste functie er niet (meer) tussen, schrijf je dan in voor onze job alert. Je krijgt dan een e-mail zodra er een vacature in je vakgebied open komt te staan.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Je solliciteert

Je krijgt een bevestiging en binnen vijf werkdagen hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Het eerste contact

Goed nieuws? Dan bellen we je voor een telefonische intake. Prangende vragen kun je alvast stellen.

Het eerste gesprek

Een nadere kennismaking met jou en Detron. We vertellen meer over je functie en het team waarin je komt te werken. Zo leren we elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.

Het tweede gesprek

Is er een klik? Dan gaan we in het tweede gesprek meer op de inhoud in. Je praat met een van je toekomstige collega’s en maakt voor het gesprek een online assessment. Zo krijgen we een nóg beter beeld van elkaar.

Arbeidsovereenkomst

Zijn we allebei nog even enthousiast? Dan ontvang je een voorstel van ons. Na jouw akkoord ontvang je je contract en kun je beginnen!

Is een assessment onderdeel van de procedure?

Tussen het eerste en tweede gesprek vindt een assessment plaats, behalve voor onze detacheringstak Detron IT Consultants. Het assessment maak je thuis op je gemak online. Tijdens het tweede gesprek bespreken we het assessment met je. Het assessment dient vooral om te kijken of je past bij Detron en in de functie.

Hoe zien de doorgroeimogelijkheden bij Detron eruit?

Afhankelijk van je startfunctie zijn er vele doorgroeimogelijkheden binnen Detron. Er zijn volop technische, organisatorische en sales/klantgerichte functies. Het komt dan ook geregeld voor dat bijvoorbeeld een medewerker in een technische functie vanuit de servicedesk naar beheer en opvolgend naar een consultancy- of projectmanagementfunctie doorgroeit. Binnen het salesteam ontwikkelen onze accountmanagers zich bijvoorbeeld van junior naar senior en van ‘kleine’’ klanten naar large en key accounts.

Ik zie op dit moment geen interessante vacature, wat nu?

Het kan zijn dat wij op dit moment niet die ene leuke vacature hebben, waarnaar jij op zoek bent. Meld je dan aan voor onze job alert en je ontvangt een berichtje op het moment dat er een nieuwe passende vacature online komt.

Meld mij aan

Veelgestelde vragen IT Consultants

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Is het ook mogelijk om minder dan 40 uur te werken?

Dat is zeker mogelijk. Veel collega’s bij Detron IT Consultants werken momenteel 36 uur. Ze hebben dan om de week een dag vrij.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.