Applicaties

Binnen de Digital Workspace van Detron maken medewerkers gebruik van een veelheid aan applicaties. Welke dat zijn, hangt af van de branche waarin je werkzaam bent en de werkwijze van je medewerkers. Met Application hosting zorgen we voor een high-performance platform, zodat applicaties overal en altijd beschikbaar zijn. Ongeacht of ze legacy, SaaS of on-premises zijn.

Private en public clouds

Voor het beschikbaar stellen van applicaties, zetten we zowel private als public clouds in. Hier boven op leveren we technische beheerdiensten die functionaliteiten mogelijk maken als: ontsluiten en beveiligen, automatisch uitrollen van werkplekken, capacity management, monitoring, databasebeheer en third party management. Allemaal zaken die op de achtergrond gebeuren. Wij zorgen ervoor dat je medewerkers er niks van merken, maar gewoon optimaal kunnen samenwerken en communiceren in hun online werkomgeving. Ook als er applicaties in de back-end wijzigen, heeft dit minimale impact.

Uniform en eenvoudig

Een belangrijk voordeel van onze architectuur is dat we alle type platformen eenvoudig en veilig kunnen ontsluiten. Je gaat dus direct aan de slag met je digitale werkplek, zonder de achterliggende infrastructuur en applicaties aan te hoeven pakken. We bieden alle applicaties op een uniforme en eenvoudige manier aan in de Digital Workspace, ongeacht waar de applicatie vandaan komt.

Zo pakken we dat aan

  • Als je overstapt naar de Digital Workspace van Detron, beginnen we met een applicatierationalisatie. Welke applicaties gaan we ontsluiten? Tijdens de intake kijken we ook naar de applicatieversies, onderliggende databases en type applicaties; SaaS, web, on-premises. Andere zaken zijn Recovery Point Objective (RPO); hoe oud data mag zijn bij een systeemherstel, en Recovery Time Objective (RTO); hoe snel zijn applicaties weer actief bij een systeemherstel. Ook kijken we naar de Single Sign-On behoefte en maken we een roadmap voor het toekomstig gebruik van applicaties.

Meer over onze aanpak

SaaS, PaaS of IaaS?

Als we een applicatie aanpakken, maken we aanvullend gebruik van een beslisboom. Deze helpt om de designprincipes te blijven volgen. We onderzoeken eerst of we de stap naar een SaaS-applicatie kunnen maken. Kan dat niet, dan kijken we of het mogelijk is om Azure-Paas diensten in te zetten, dan Azure-IaaS diensten of Detron Cloud diensten. Te technisch allemaal? Geen punt, wij zorgen ervoor dat het gewoon werkt!

Veelgestelde vragen

Wat bedoelen jullie met ‘de werkwijze van de gebruiker staat altijd centraal’?

Binnen de Digital Workspace staat de werkwijze van de gebruiker altijd centraal. Als organisatie faciliteer je je medewerkers met een gestandaardiseerde werkplek, waarmee ze kunnen werken zoals zij dat prettig vinden. Samen bepalen we de werkstijlen van je medewerkers. Elke stijl scoort specifiek op het gebied van mobiliteit, data, samenwerken, IT-afhankelijkheid en support. Deze scores en de voorkeuren van je medewerkers bepalen uit welke werkplek- en communicatiemiddelen de Digital Workspace bestaat. De mens is altijd het uitgangspunt.

Waarom vinden jullie gebruikersadoptie belangrijk?

Investeren in een digitale werkplek, met alle bijbehorende diensten en werkplek- en communicatiemiddelen, dat doe je niet zomaar. Je wilt ook de zekerheid dat het veilig is en dat je medewerkers er gebruik van maken. Gebruikersadoptie is nodig, omdat de Digital Workspace een nieuwe manier van werken en communiceren met zich mee kan brengen. Door je medewerkers van begin af aan te betrekken en te trainen, zien ze de voordelen en het gemak van de digitale werkplek en gaan ze graag mee werken.

Kunnen externe applicaties worden geïntegreerd in de Digital Workspace?

Een belangrijk voordeel van onze architectuur is dat we alle type platformen eenvoudig en veilig kunnen ontsluiten. Je gaat dus direct aan de slag met je digitale werkplek, zonder de achterliggende infrastructuur en applicaties aan te hoeven pakken. We bieden alle applicaties op een uniforme en eenvoudige manier aan in de Digital Workspace, ongeacht waar de applicatie vandaan komt. Meer over application hosting hierover lees je hier

Ben ik met de Digital Workspace verzekerd van een veilige digitale werkplek?

Beveiliging is een geïntegreerd en fundamenteel onderdeel van de Digital Workspace. Geen vraagstuk, maar een keiharde voorwaarde bij alles wat we doen. Lees hier alles over security binnen de Digital Workspace. 

 

Kunnen mijn medewerkers ook bellen met de Digital Workspace?

De communicatiemogelijkheden binnen de Digital Workspace zijn eindeloos: voice (mobiel/vast), videobellen, instant messaging, e-mail, agenda, presence, schermen en documenten delen. En door de telefooncentrale en IT-infrastructuur te koppelen, communiceer je gemakkelijk, flexibel en virtueel via een laptop. Door de integratie van alle functionaliteiten op het gebied van communicatie én samenwerking, beschik je altijd en overal over je applicaties en bestanden. Lees hier meer over al onze communicatie-oplossingen. 

Whitepaper: ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’

Thuiswerken of werken op een andere locatie dan (uitsluitend) op kantoor is de afgelopen tijd de norm geworden; het nieuwe normaal. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een digital workspace? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je allemaal op letten?

Download hier het gratis whitepaper ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’:

Download het whitepaper