IT consultant bij Detron

Als IT consultant kom je bij aansprekende opdrachtgevers waar je werkt aan de meest uiteenlopende opdrachten. Je skills en expertise houd je op peil met de Detron kennissessies en workshops. Door ons intensieve contact met het MKB en enterprise-opdrachtgevers ontstaan er voor jou als consultant legio doorgroeikansen!

Lees verder

Wat is de volgende stap in jouw carrière?

Detron IT Consultants is een onderdeel van Detron ICT groep. Met een team van 80 IT professionals helpen wij onze klanten met Infrastructuur gerelateerde vraagstukken. Als IT consultant ben jij de specialist in jouw vakgebied. Je krijgt de mogelijkheid om onze (enterprise) klanten te helpen met hun complexe vraagstukken. Onze collega’s zijn de drijfveer van onze organisatie. Hun kennis is ons heilig.

  • Wist je dat...

    Onze IT consultants bij 6 van de top 10 meest geliefde werkgevers van Computable 100 zijn gedetacheerd? We hebben consultants zitten bij Bol.com, ABN Amro, KLM, ING, Belastingdienst en Schiphol.

Het geheim…

van Detron IT Consultants? Onze kennis. Wij zijn enorm trots op de kennis die wij in huis hebben. Al onze consultants kunnen direct waarde toevoegen bij klanten. Als werkgever geloven we in hen en willen we onze collega’s uitdagen om een opdracht aan te nemen die soms net iets té uitdagend is. Maar, omdat er een heel team achter hen staat die behulpzaam is als ze er even niet uitkomen, pakt dit altijd goed uit. Daarbij is werk belangrijk, maar we hebben ook oog voor jou. Jouw groeipad, jouw thuissituatie en jouw ambitie. Wij zijn gevestigd in Veenendaal waar hard werken en gezelligheid hoog in het vaandel staan!

Bekijk de vacatures

“Ik werk nu 3 jaar bij Detron IT Consultants en wat mij zo aantrekt is eigenlijk dat wat er vanaf het eerste moment al was. Het gevoel als je ergens binnenkomt en denkt: ‘Ja, dit voelt goed!’. De korte lijnen, het familiegevoel, het stapje extra doen voor de klant en voor elkaar.”

Patrick Grinsven - Kennisteamleider Citrix

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Is het ook mogelijk om minder dan 40 uur te werken?

Dat is zeker mogelijk. Veel collega’s bij Detron IT Consultants werken momenteel 36 uur. Ze hebben dan om de week een dag vrij.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Wij geven jou…

ontzettend veel trainingen en cursussen. Zeker onze consultants moeten bij blijven als het gaat om de laatste ontwikkelingen in de IT. Daarbij vragen onze klanten er ook om. Alleen met IT kennis kom je er niet als consultant, dus ook de softskills worden getraind. We werken op afstand van elkaar, dus organiseren we regelmatig leuke uitjes om elkaar ook eens anders te leren kennen! Jouw ontwikkeling en ambitie is belangrijk voor ons. We zullen je faciliteren waar mogelijk om bij te dragen aan jouw groeipad.

Neem contact met ons op

Ontdek wat onze collega's te vertellen hebben