Citrix kennisteam

Het Citrix kennisteam bestaat uit professionals op medior/senior niveau. Een hecht en compact team met heel veel passie voor Citrix. Om de week organiseren wij een zogenoemde VVD (Vraag en Vertel Dinsdag). We delen dan kennis, sparren over problemen bij klanten en er is ruimte voor gezelligheid. Op deze dag kunnen we alles bespreken; ook 1-op-1 en in vertrouwen uiteraard. We coachen elkaar om door te groeien in onze rol en klanten nog beter te kunnen adviseren. Naast de VVD-sessies organiseren we regelmatig trainingen en kennissessies.

Opdrachten en vraagstukken

Binnen IT Consultants gaat het om beheerwerkzaamheden en projecten vanwege onze brede kennis. Ons advies is altijd zéér welkom. Zo adviseren we bij migraties en voeren deze ook uit. Niet alles is Citrix gerelateerd overigens, we zien ook vaak Ivanti- en Microsoft-producten, zoals Ivanti Workspace Control, MECM (SCCM), Intune, Office 365 en verschillende infraproducten. Dit maakt het werk als Citrix engineer veelzijdig en afwisselend.

  • De toekomst van Citrix volgens Detron

    Verandering is binnen de IT de enige constante en binnen de Citrix-pijler is dat niet anders. Dat sluit aan bij de manier, waarop mensen willen werken. De Citrix desktop zal blijven en ook de ADC (netscaler) is niet meer weg te denken. Maar wij zien dat er steeds meer wordt ingezet op de Citrix Workspace, MicroApps en security. De banden met Microsoft zijn dan ook nauwer dan ooit gezien het #BetterTogether evangelie, dat Citrix nu verkondigt. Kortom, de toekomst blijft uiterst interessant!

Uitdagingen

De grootste uitdaging binnen het team is groei. Een goede Citrix engineers is schaars. Dit komt voornamelijk omdat ze gewild zijn, zeker in tijden van Corona, waarin thuiswerken de norm is en Citrix vaak wordt toegepast. Migraties naar de cloud komen uiteraard ook veel voor bij onze klanten. Die brengen mooie technische uitdagingen met zich mee!

Kennisteamleider – Patrick van Grinsven

Ik werk sinds 2018 bij Detron IT Consultants en wat mij zo aantrekt is eigenlijk dat wat er vanaf het eerste moment al was. Het gevoel als je ergens binnenkomt en denkt: ‘Ja, dit voelt goed!’. Dat moment had ik bij mijn eerste gesprek en heb ik nog steeds. De korte lijnen, het familiegevoel, het stapje extra doen voor de klant en voor elkaar. Ik maak deel uit van de detacheringstak van Detron die is gevestigd Veenendaal.

Zelf heb ik jaren als consultant gewerkt, van werkplekspecialist tot infra. Daardoor ben ik veelzijdig in mijn kennis. Mijn grote liefde ligt binnen de IT op het gebied van Citrix in combinatie met Ivanti producten. Hierin heb ik jaren Citrix beheer gedaan en zeven jaar bij Ivanti gewerkt op support en als softwareanalist. Op dit moment ben ik senior consultant en kennisteamleider binnen de Citrix kennispijler.

“Ik werk nu 3 jaar bij Detron IT Consultants en wat mij zo aantrekt is eigenlijk dat wat er vanaf het eerste moment al was. Het gevoel als je ergens binnenkomt en denkt: ‘Ja, dit voelt goed!’. De korte lijnen, het familiegevoel, het stapje extra doen voor de klant en voor elkaar.”

Patrick Grinsven - Kennisteamleider Citrix

Citrix vacatures

IT Consultancy
Citrix Consultant
Landelijk
32 – 40 uur
IT Consultancy
IT Consultant
Landelijk
32 – 40 uur

Bekijk alle IT Consultants vacatures

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Meer over IT Consultants

Iets voor jou?

Wil je werken bij een bedrijf waarin jij centraal staat, je zoveel kennis kan vergaren (en delen) dat je er duizelig van wordt? Waar de gezelligheid altijd voelbaar is en waar jij zeker géén nummer bent? Waar we rekening houden met de reistijd naar je opdrachtgever, zodat je niet alleen maar in de auto zit? Dan moet je zeker eens komen praten!

Over Detron IT Consultants