Modern Workplace kennisteam

In het Modern Workplace kennisteam, dat bestaat uit een mix van mensen op medior/senior niveau, delen we veel kennis en vraagstukken van klanten met elkaar. Ook bespreken we regelmatig welke kennisbehoefte er is om het trainingsaanbod hierop af te stemmen. Daarnaast organiseren we kennisteamavonden en krijgen collega’s binnen het team de mogelijkheid om trainingen en kennisoverdrachten te organiseren.

Opdrachten en vraagstukken

Er zijn diverse opdrachten bij verschillende klanten in het kennisteam. Dit kan een beheer- of projectopdracht zijn. Veel vraagstukken en projectopdrachten hebben betrekking op een Windows 10 upgrade en Microsoft 365 trajecten. Vaak krijgen we de kans om echt met de klant mee te denken en te adviseren. Beheeropdrachten raken bijna alle facetten binnen een IT-infrastructuur. Dit gaat dan vaak om werkplekbeheer, (advanced) troubleshooting en het verder automatiseren van dagelijks terugkerende werkzaamheden aan de hand van scripts of tooling.

  • De toekomst van Modern Workplace. Volgens Detron.

    Thuiswerken heeft een enorme boost gegeven aan remote werken. Klanten gaan hier op verschillende manieren mee om. Er moet vaak nog veel gebeuren om het goed en toekomstbestendig in te richten. Hierbij krijgen Intune en andere remote management tooling een steeds belangrijke rol. Dat vraagt om goede dienstverlening vanuit IT-organisaties naar klanten, waarbij de ‘business continuity’ wordt gewaarborgd voor de primaire processen.

Uitdagingen

Het is zeker een uitdaging om alle technieken en ontwikkelingen bij te houden, die niet bij alle klanten aanwezig zijn. Hiervoor is het belangrijk dat we veel sparren en kennis en ervaring met elkaar delen.

Kennisteamleider – Marco Nuijens

Ik werk sinds 2015 bij Detron IT Consultants en het mooie is dat je hier geen nummer bent. Je bent een persoon en zo word je ook behandeld. Een gezellig club met mensen en een ‘platte’ organisatie, waarin iedereen benaderbaar is en je alles kunt uitspreken. Mijn ervaring ligt met name op de werkplek (Modern Workplace), Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM) en de Windows 10 uitrol op de werkplek. Dus: de enduser-ervaring, hoe je hierin kunt faciliteren en hoe je de beheerorganisatie een Modern Workplace goed beheert, zowel technisch als procesmatig.

Ik heb o.a. bij de Gemeente Den Haag een migratie van Windows 7 naar Windows 10 gerealiseerd. Een groot project, waarbij een volledig nieuwe beheeromgeving is ingericht op basis van MECM. Hierbij rekening houdend met het op een uniforme manier inspoelen van zowel de fysieke als virtuele Windows 10 omgeving. De eindgebruikerservaring werd gemanaged met behulp van Ivanti Workspace Control (IWC). Ook heb ik de MECM (voorheen SCCM) omgeving ingericht bij o.a. Sligro en bij andere organisaties de MECM omgeving verbeterd en verder geprofessionaliseerd.

“Ik werk sinds 2015 bij Detron IT Consultants en het mooie is dat je hier geen nummer bent. Je bent een persoon en zo word je ook behandeld. Een gezellig club met mensen en een ‘platte’ organisatie, waarin iedereen benaderbaar is en je alles kunt uitspreken.”

Marco Nuijens - Kennisteamleider Modern Workplace

Modern Workplace vacatures

IT Consultancy
Modern Workplace Consultant
Landelijk
32 – 40 uur
IT Consultancy
IT Consultant
Landelijk
32 – 40 uur

Bekijk alle IT Consultants vacatures

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Meer over IT Consultants

Iets voor jou?

Wil je werken bij een bedrijf waarin jij centraal staat, je zoveel kennis kan vergaren (en delen) dat je er duizelig van wordt? Waar de gezelligheid altijd voelbaar is en waar jij zeker géén nummer bent? Waar we rekening houden met de reistijd naar je opdrachtgever, zodat je niet alleen maar in de auto zit? Dan moet je zeker eens komen praten!

Over Detron IT Consultants

Lees de verhalen van onze IT Consultants