Application services kennisteam

Binnen het Application services kennisteam, dat bestaat uit een mix van mensen op medior/senior niveau, gaat het vooral over kennis en inhoud. Maar is er ook alle ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Met het kennisteam worden er sessies georganiseerd, waarin we ervaringen en uitdagingen met elkaar delen. Ook zijn er regelmatig kennissessies, seminars en webinars. Daarnaast is er veel spontaan contact, zowel voor de gezelligheid als voor het bespreken van vragen of uitdagingen die spelen bij eindklanten.

Opdrachten en vraagstukken

De opdrachten en vraagstukken waarmee we ons binnen het kennisteam bezighouden, betreffen brede opdrachten op het gebied van projectmanagement, servicelevelmanagement, coördinatie en sturende rollen.

  • De toekomst van application services. Volgens Detron.

    Agile, softyskills, energie, coachend leider, security, Itil, Prince, Togaf… allemaal aansprekende voorbeelden van belangrijke (toekomstige) zaken voor onze consultants binnen het Application services kennisteam van Detron.

Uitdagingen

Belangrijke uitdagingen zijn het centraal stellen van de gebruikers binnen een organisatie, waarde toevoegen en regie voeren. Naast kennis en ervaring is sociaal vaardig zijn een belangrijke competentie. Inhoudelijk zien we dat de raakvlakken met security steeds groter worden.

Kennisteamleider – Peter Jolink

Ik vind het best wel uniek dat ik al sinds 2004 werk bij Detron IT Consultants. Het leuke in mijn werk vind ik vooral om de (toepasbare) theorie en de praktijk zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Dat is dan ook precies waar het om draait bij ons. En niet te vergeten: samenwerken. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verhaal van anderen. Door je hierin te verdiepen, kun je elkaar nóg beter maken en aanvullen.

“Ik vind het best wel uniek dat ik al 17 jaar werk bij Detron IT Consultants. Het leuke in mijn werk vind ik vooral om de (toepasbare) theorie en de praktijk zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Dat is dan ook precies waar het om draait bij ons. En niet te vergeten: samenwerken.”

Peter Jolink - Kennisteamleider Application services

Application services vacatures

IT Consultancy
IT Consultant
Landelijk
32 – 40 uur

Bekijk alle IT Consultants vacatures

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Meer over IT Consultants

Iets voor jou?

Wil je werken bij een bedrijf waarin jij centraal staat, je zoveel kennis kan vergaren (en delen) dat je er duizelig van wordt? Waar de gezelligheid altijd voelbaar is en waar jij zeker géén nummer bent? Waar we rekening houden met de reistijd naar je opdrachtgever, zodat je niet alleen maar in de auto zit? Dan moet je zeker eens komen praten!

Over Detron IT Consultants

Detronners aan het woord

Toon meer verhalen