Networking kennisteam

In het Netwerk kennisteam, dat bestaat uit een mix van mensen op medior/senior niveau, weten we elkaar heel makkelijk te vinden. We maken gebruik van een centrale omgeving, waarin we relevante informatie efficiënt met elkaar delen. Periodiek organiseren we kennissessies binnen het kennisteam en regelmatig haken we aan bij kennissessies van andere kennisteams. Heel leerzaam ook!

  • De toekomst van Networking. Volgens Detron.

    Ondanks de verschuiving bij klanten naar de cloud, blijft de expertise en ervaring rondom netwerken zeer relevant. Zowel voor zaken binnen de cloud als voor de infrastructuur om bij de cloud te komen. De behoefte aan automatisering neemt verder toe en daarmee zien wij ook steeds meer en nog uitdagendere kansen ontstaan.

Uitdagingen

Hoe de toekomst op het gebied van Networking eruit gaat zien, beschouwen we als onze grootste uitdaging. Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten en hoe gaan we daar zo goed mogelijk mee om? De plaats van networking binnen organisatie verandert en dat vergt natuurlijk ook ontwikkeling van ons als netwerkconsultant. We zitten er bovenop!

Kennisteamleider – Eric van Zandvoort

Ik werk al sinds 2009 bij Detron IT Consultants en ben hier begonnen toen er nog relatief weinig aandacht was voor networking. Ik heb de hele ontwikkeling op dit gebied van dichtbij meegemaakt en me uitstekend ontwikkeld. Vooral het sociale aspect binnen Detron vind ik belangrijk. Het kunnen opzoeken van collega’s (ook buiten werktijd), het delen en opdoen van kennis en het gezellig samenwerken zijn grote pluspunten.

De afgelopen jaren heb ik meerdere datacentermigraties (mede-) mogen begeleiden, waarbij de laatste een migratie naar Cisco ACI betrof. Een ander project dat ik heb begeleid, was bij een groot waterbedrijf, waarbij de hardware van alle netwerkapparatuur van 250 locaties vervangen moest worden. Het mooie van deze opdracht was dat het niet alleen ging over kantoorautomatisering. De organisatie maakt gebruikt van andere apparatuur en er mocht geen ‘outage’ plaatsvinden. De netwerkomgeving ging qua beheer van verschillende partijen naar een interne IT-organisatie. De netwerkbeveiliging is omgezet van een plat netwerk naar een volledig gelaagd model. Een heel mooi project!

“Vooral het sociale aspect binnen Detron vind ik belangrijk. Het kunnen opzoeken van collega’s (ook buiten werktijd), het delen en opdoen van kennis en het gezellig samenwerken zijn grote pluspunten.”

Eric van Zandvoort - Kennisteamleider Networking

Networking vacatures

IT Consultancy
Netwerk Consultant
Landelijk
32 – 40 uur
IT Consultancy
IT Consultant
Landelijk
32 – 40 uur

Bekijk alle IT Consultants vacatures

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Meer over IT Consultants

Iets voor jou?

Wil je werken bij een bedrijf waarin jij centraal staat, je zoveel kennis kan vergaren (en delen) dat je er duizelig van wordt? Waar de gezelligheid altijd voelbaar is en waar jij zeker géén nummer bent? Waar we rekening houden met de reistijd naar je opdrachtgever, zodat je niet alleen maar in de auto zit? Dan moet je zeker eens komen praten!

Over Detron IT Consultants

Detronners aan het woord