Messaging & Collaboration kennisteam

Binnen het Messaging & Collaboration kennisteam, dat bestaat uit een mix van mensen op medior/senior niveau, organiseren we regelmatig contactmomenten. Daarbij kun je denken aan vertel- en vraagavonden, kennisteamavonden en kennissessies. Bij de kennissessies nodigen we ook niet-Detron collega’s uit die interesse hebben in het thema. Verder wordt er tijdens de vertel- en vraagavonden en de kennisteamavonden gesproken over de opdrachten en uitdagingen die we in de praktijk tegenkomen. Als kennisteam hebben we een eigen omgeving binnen Teams, waarin we informatie en vragen interactief met elkaar delen.

Opdrachten en vraagstukken

Denk aan het inrichten van synchronisaties van de AD identities naar Azure AD. Het beveiligen van de identities, (zoals MFA en conditional access) en het migreren van de mailboxen van on-premises naar een cloudomgeving komen vaak terug in de projecten. Het einde van Skype 4 Business betekent voor veel klanten nog een uitdaging, waar wij ze bij kunnen helpen.

  • De toekomst van messaging & collaboration. Volgens Detron.

    Optimaal samenwerken en communiceren staat centraal bij onze opdrachtgevers en bij onze Digital Workspace. Met name het verbeteren van de beveiliging van de identities blijft voor de komende jaren een grote uitdaging voor vele klanten. Ook zal het gebruik van Microsoft Teams een veel grotere rol gaan innemen bij veel organisaties.

Uitdagingen

De verschuiving van on-premises naar de cloud en de toenemende bedreiging van buitenaf betekent dat het beveiligen van identities veel meer aandacht vraagt dan voorheen. Dit o.a. door het inzetten van MFA, modern autentication en conditional acces.

Kennisteamleider – Xander Bikbergen

Ik werk sinds 2013 bij Detron IT Consultants als Management Consultant en Microsoft Certified Trainer. Ik kreeg de ruimte om trainer te worden en vind het ook goed dat medewerkers veel ruimte krijgen om trainingen en cursussen te volgen. Het is goed dat Detron medewerkers veelvuldig betrekt bij activiteiten, zoals socials en kennissessies en dat er ook ruimte is voor ontspanning.

Ik heb messaging en identity altijd als focus gehad. Active directory van het moment dat het uitkwam tot nu, met de aanvulling Azure Active directory en de integratie hiertussen. Ik heb o.a. ervaring met het inrichten van synchronisaties van de AD identities naar Azure AD, het beveiligingen van identities (zoals MFA en conditional access) en het migreren van on-premises mailboxen naar een cloudomgeving. Als Microsoft Certified Trainer ben ik ook actief met het opleiden van collega’s. Ik geef officiële Microsoft-trainingen aan collega’s binnen heel Detron.

“Ik kreeg de ruimte om trainer te worden en vind het ook goed dat medewerkers veel ruimte krijgen om trainingen en cursussen te volgen. Het is goed dat Detron medewerkers veelvuldig betrekt bij activiteiten, zoals socials en kennissessies en dat er ook ruimte is voor ontspanning.”

Xander Bikbergen - Kennisteamleider Messaging & Collaboration

Messaging & Collaboration vacatures

IT Consultancy
Messaging & Collaboration Consultant
Landelijk
32 – 40 uur
IT Consultancy
IT Consultant
Landelijk
32 – 40 uur

Bekijk alle IT Consultants vacatures

Veelgestelde vragen

Wat houdt consultancy precies in?

In de rol van consultant werk je projectmatig bij de klant op locatie. Dit is bijvoorbeeld het tijdelijk invallen in een beheerteam, maar het kan ook een migratie zijn die je leidt of waar je aan meewerkt. Afhankelijk van je functie en je specialiteit zoeken wij uitdagende opdrachten. Zit je niet meer op je plek en/of is de opdracht niet meer uitdagend genoeg? Dan gaan wij samen kijken hoe we dit op kunnen lossen, ook al betekent dit dat we een nieuwe opdracht moeten zoeken.

Bij wie kom ik in dienst als consultant?

Als consultant ben je in dienst bij Detron, maar voer je werkzaamheden uit bij de klant. Op het moment dat je geen opdracht hebt (tussen opdrachten in zit of een opdracht is afgelopen), blijf je uiteraard in dienst. Mocht het voorkomen dat je even geen opdracht hebt, dan is dat een uitgelezen kans om extra trainingen en certificeringen te behalen. Zo benut je alsnog je tijd goed.

Waar kom ik te werken als consultant?

De plek waar je komt te werken, is afhankelijk van de opdracht. We kijken daarbij naar je woonplaats (max. één uur reizen) en de inhoud van de opdracht. Uiteraard nemen wij je voorkeur mee in de zoektocht, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Hoelang duurt een opdracht?

Een opdracht duurt gemiddeld acht maanden tot een jaar. Dit kan korter zijn, maar het kan ook voorkomen dat opdrachten jarenlang doorlopen, afhankelijk van jouw rol in de klantorganisatie en waar jouw wensen en behoefte zitten qua carrièreontwikkeling.

Heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen Detron?

Binnen Detron zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden voor consultants. Je kunt groeien qua kennis door middel van diverse trainingen en het behalen van certificeringen. We hebben hiervoor een onbeperkt scholingsbudget. Maar we delen onderling ook veel kennis en informatie en natuurlijk leer je van iedere opdracht. Het is mogelijk om door te groeien van medior naar senior en daarna naar managing consultant. Doorgroeien kan zowel bij Detron IT Consultants als bij Detron.

Meer over IT Consultants

Iets voor jou?

Wil je werken bij een bedrijf waarin jij centraal staat, je zoveel kennis kan vergaren (en delen) dat je er duizelig van wordt? Waar de gezelligheid altijd voelbaar is en waar jij zeker géén nummer bent? Waar we rekening houden met de reistijd naar je opdrachtgever, zodat je niet alleen maar in de auto zit? Dan moet je zeker eens komen praten!

Over Detron IT Consultants

Detronners aan het woord