Giro 555 zocht een partner die de volledige IT en telecom uit handen neemt tijdens alle hulpacties. Sinds 2013 verzorgen wij voor hen alle ICT apparatuur.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een Nederlands samenwerkingsverband om humanitaire hulp te geven aan mensen in rampgebieden. Deze organisaties zamelen donaties in op het bekende giro 555.

De acties gaan vaak gepaard met grote radio- en televisieacties. Giro 555 vroeg om volledig ontzorgd te worden voor zowel haar IT als telecom. De organisatie koos voor Detron en intussen leveren we sinds 2013 alle ICT apparatuur voor de Giro 555 acties.

De Nationale Actie in 2017

Een voorbeeld was de nationale actie van Giro 555 in 2017, die in het teken stond van de slachtoffers van de hongersnood in Somalië, Zuid-Soedan, Jemen en Noordoost-Nigeria. Dankzij de geleverde ICT kon iedere donatie snel en efficiënt verwerkt worden Voor het callcenter leverden wij 48 laptops, 24 iPhones, 5 printers en alle overige netwerkapparatuur. De avond en nacht voorafgaand aan de actie is alles geleverd en geïnstalleerd. Om 05.55 uur kon de Nationale Actie van Giro 555 succesvol live.