André van Elst is projectmanager én leidinggevende bij Detron. Een bijzondere combinatie van functies, die in de praktijk heel goed uitpakt. Zodra een contract met een klant is getekend, pakt André het project op en bekijkt hij samen met z’n team of ze ervaringen uit eerdere projecten kunnen hergebruiken. Ook schatten ze de mogelijke risico’s in en welke kennis en kunde er nodig is om het project uit te voeren. André: “We proberen ons als team zo goed mogelijk voor te bereiden. We ontwerpen eerst een telefonieomgeving en testen daarna uitvoerig, voordat deze live gaat. Want ondanks dat we heel ervaren zijn, bekijken we ieder probleem en iedere oplossing steeds weer opnieuw.”

Kip zonder kop

Na enige tijd als projectmanager te hebben gewerkt, werd André gevraagd om óók leidinggevende van het technisch team te worden. André: “In de praktijk is dat heel handig, want de teams zijn niet zo heel groot. Omdat ik als projectmanager veel met de teamleden samenwerk, weet ik wat hen allemaal bezighoudt. Daarnaast weet ik ook wie een project helemaal zelfstandig draait en wie daarbij wat hulp kan gebruiken. Iemand die minder taakvolwassen is, ondersteun ik dan wat langer. Daarnaast zorg ik ervoor dat zo iemand een project samen met een collega oppakt. Het is prettig om een buddy te hebben om mee te overleggen en om van elkaar te leren.”

“De ruimte en verantwoordelijkheid die ik zelf krijgt bij Detron, geef ik ook graag aan mijn medewerkers. Maar ik vind het wel belangrijk, dat een project in een bepaalde volgorde wordt uitgevoerd. Als we allemaal gaan rennen als een kip zonder kop, is dat zeker niet handig,” vertelt André.

Klein project, grote impact

“Zoals iedere medewerker, heeft ook elk project een eigen karakter en specifieke uitdagingen,” gaat André verder. “Laatst hebben we voor Rijkswaterstaat een verkeerscentrale in Wolfheze geüpgraded. Op het eerste gezicht een relatief klein project, maar de impact die wij daar realiseren is heel erg groot. Met ons werk maken we dan onderdeel uit van de belangrijkste processen van Nederland, namelijk de verkeersstromen. Dat vind ik heel bijzonder, want mijn kleine team levert daar het werk. En als een project goed gaat, verdienen zij alle lof.”

De ruimte en verantwoordelijkheid die ik zelf krijgt bij Detron, geef ik ook graag aan mijn medewerkers. Maar ik vind het wel belangrijk, dat een project in een bepaalde volgorde wordt uitgevoerd. Als we allemaal gaan rennen als een kip zonder kop, is dat zeker niet handig.

André van Elst - Project Manager

Samenwerken

“De grootste uitdaging in mijn werk, is dat je het uiteindelijk met elkaar moet doen. Ik kan het immers ook niet alleen. De allergrootste uitdaging is daarbij, dat je iedereen zich ervan bewust moet maken dat we het samen moeten doen. Keer op keer weer; vanaf het maken van de offerte tot en met een vlekkeloze oplevering van het project. En ondanks al onze ervaring is dat werk nooit hetzelfde. Dat is ook leuke eraan!”

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

Bekijk alle vacatures