Meeting room solutions

Als er één ding duidelijk is geworden tijdens de coronaperiode, dan is het dat organisaties massaal het hybride werken zijn gaan omarmen. Medewerkers krijgen steeds vaker de vrijheid om zelf te bepalen waar ze hun werk het beste kunnen doen. En dat is goed nieuws, want het draagt bij aan de productiviteit en efficiency. Het vraagt echter wel van organisaties om deze werkwijze te faciliteren met de juiste technologieën – al dan niet als onderdeel van de Digital Workspace.

Efficiënt, productief en kwalitatief goed samenwerken

Een van de meest toegepaste platformen om hybride werken mogelijk te maken, is Microsoft Teams. Uit onderzoeken van zowel Microsoft als Poly, beide partners van Detron, komt naar voren dat organisaties de komende jaren flink in gaan zetten op het faciliteren van hybride werken. Zij gaan investeren in thuiswerkplekken en in de inrichting van kantoren met de juiste apparatuur. Alles draait daarbij om efficiënt, productief en kwalitatief goed samenwerken. Ongeacht waar je medewerkers zich bevinden.

Faciliteren én aantrekkelijk zijn voor medewerkers

De nieuwe, hybride manier van werken heeft ook geleid tot nieuwe eisen van (toekomstige) medewerkers. Het is een belangrijk gespreksonderwerp tijdens het sollicitatieproces. Kandidaten laten de mogelijkheid tot en het faciliteren van hybride werken zwaar meewegen bij hun keuze voor een nieuwe werkgever. Dus ook vanuit HR-belang is het cruciaal dat zowel thuis als op kantoor de juiste faciliteiten aanwezig zijn. Daarnaast speelt gebruikersadoptie een rol. Medewerkers moeten de processen en apparatuur snappen en goed overweg kunnen met de nieuwe manier van werken.

Wat heb je allemaal nodig?

  • Voor het werken vanuit huis zijn er diverse personal devices beschikbaar, zoals camera’s, speakers en headsets. De juiste apparatuur zorgt er daarbij voor dat je medewerkers, ook als zij vanuit huis werken, je klanten en relaties professioneel te woord kunnen staan. Voor op kantoor kijken we bij het adviseren over apparatuur goed naar de functie en grootte van de ruimtes: focus, small/huddle, medium, large en auditoria/special rooms.

Bring Your Own Device (BYOD) en Microsoft Teams Rooms (MTR)

Qua apparatuur is er keuze uit Bring Your Own Device (BYOD) en Microsoft Teams Rooms (MTR). Binnen MTR maken we onderscheid tussen MTR for Android en MTR for Windows. Met BYOD sluit je een device aan op een laptop, waarbij je Teams client op de laptop staat. MTR is een systeem, waarbij het device in de ruimte de Teams client is. Een collaboration bar bijvoorbeeld met een touch control op tafel. Op basis van de grootte van de ruimte adviseren we je over de benodigde apparatuur, zoals camera’s en microfoons.

Detron levert in eigen beheer alle faciliteiten voor focus rooms tot en met medium rooms. De fysieke installatie van de apparatuur wordt door een partnerorganisatie gedaan. Samen met onze partners kunnen we je helpen om elke ruimte in te richten met de juiste apparatuur; van focus room tot en met executive boardroom en auditorium.

Whitepaper: ‘Meeting room solutions. Effectief samenwerken en communiceren.’

Bedrijven en instellingen zijn massaal het hybride werken gaan omarmen. Medewerkers krijgen steeds vaker de vrijheid om zelf te bepalen waar ze hun werk het beste kunnen doen. En dat is goed nieuws, want het draagt bij aan de productiviteit en efficiency. Het vraagt echter wel van organisaties om deze werkwijze te faciliteren met de juiste technologieën – al dan niet als onderdeel van de Digital Workspace.

Download hier het gratis whitepaper ‘Meeting room solutions’ en ontdek hoe jouw organisatie effectief kan samenwerken en communiceren met de juiste vergaderoplossingen.

Download het whitepaper