In de industriebranche worden mobiele apparaten volop gebruikt, zoals bij magazijnbeheer of fabrieksonderhoud. Deze smartphones moeten natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Daarom zijn er mobiele apparaten ontwikkelt speciaal voor sectoren waar medewerkers dynamische en soms risicovolle functies bekleden. Deze apparaten worden ook wel ruggedized genoemd.

De 4 grootste eisen:

  • 1. Bescherming van je toestel

  • 2. Applicaties die makkelijk te gebruiken zijn

  • 3. Snelle communicatielijnen

  • 4. Betaalbare investeringen

1. Bescherming van je toestel

De elementen waar deze ruggedized toestellen tegen moeten kunnen zijn vooral: water, hitte en fysieke schokken. Er wordt vaak waardevolle informatie verwerkt met deze apparaten. Bijvoorbeeld in-en uitgaande logistiek, planningen, orderoverzichten en beheer van productielijnen. Met een ruggedized toestel kunnen medewerkers hun werk uitvoeren zonder zich zorgen te maken over de kwetsbaarheid van hun mobiele apparaat. Deze toestellen zijn namelijk geschikt voor extreme klimatologische omstandigheden. Ze zijn schokbestendig gemaakt en bestendig tegen water, hitte en stof.

2. Applicaties die makkelijk te gebruiken zijn

Wellicht heb je wel gehoord van een Personal Digital Assistant (PDA). Er zijn heel wat bedrijven die hier mee werkten. Dit was ontworpen speciaal voor hun medewerkers, inclusief zelfontworpen applicaties en protocollen. Niet alleen is dit een grote investering, maar ook is het niet per se gebruiksvriendelijk. Het gevolg hiervan was extra tijdsverlies en frustraties. Dit moest natuurlijk anders kunnen.

De ruggedized smartphones en tablets gebruiken besturingssystemen die al bekend zijn bij medewerkers. De bediening via het touchscreen, het ergonomische ontwerp, de gebruiksvriendelijke apps dragen allemaal bij aan een hogere productiviteit van medewerkers. Vooral bij magazijnbeheer of beheer van fabrieken. Terwijl medewerkers de aantallen invoeren in het systeem, kan de leidinggevende realtime een rapport opstellen. Alle updates worden onmiddellijk uitgevoerd. Met ruggedized toestellen maak je het bovendien ook makkelijker voor het IT-beheer. Smartphones en apparaten zijn makkelijk te configureren met de beveiligingssystemen, zoals Samsung Knox 

3. Snelle communicatielijnen

Bij productielijnen is het noodzakelijk dat systemen snel kunnen communiceren. Ze zijn afhankelijk van elkaar. Daarom moet nieuwe informatie zo snel mogelijk in een bedrijfssysteem worden ingevoerd en gecommuniceerd. Zo weet een medewerker bijvoorbeeld welke operaties extra aandacht vragen, welke materialen geleverd moeten worden en welke orders nog aangevuld moeten worden. Voor dit soort processen zijn ruggedized toestellen uitgerust met een push-to-talk button. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy XCover Pro 6. Daarmee kan je direct communiceren via de Walkie Talkie app van Microsoft. Met de verbeterde touch-herkenning van de toestellen kunnen medewerkers het toestel zelfs met werkhandschoenen bedienen. 

4. Betaalbare investeringen

Ieder bedrijf zoekt naar manieren om efficiënter te kunnen werken en dus ook kosten te besparen. Mobiele toestellen die snel kapot zijn, kosten veel tijd en geld. Het vervangen van een toestel betekent niet alleen gemiste communicatie en daardoor vertraagde werkprocessen, maar ook extra kosten voor reparatie of vervanging. Een ruggedized toestel kan de Total Cost of Ownership (TCO) laten dalen, tot 46% ten opzichte een niet-ruggedized toestel. De ruggedized toetsellen hebben minder dure accessoires nodig, omdat ze al van alle functionaliteiten voorzien zijn.

Detron is partner

Detron is Samsung Platinum Partner en Samsung Knox Certified Reseller. Dankzij onze jarenlange ervaring rondom Samsung-producten en -diensten profiteer je altijd van het beste advies en oplossingen op maat. Zo zorgen we er samen voor dat je niet alleen vandaag, maar ook morgen een optimale dienstverlening kunt bieden. 

Wij willen je zo makkelijk en effectief mogelijk laten werken met de juiste oplossingen voor jouw organisatie. Daarom bieden we je hierin ondersteuning en advies voorafgaand, tijdens en na de gehele gebruikersperiode. Je bent daardoor verzekerd  van oplossingen op maat die je collega’s nog makkelijker laten werken. Zo behaal jij die volgende stap in je dienstverlening. 

Wij helpen je graag

Heb je een vraag over Samsung Ruggedized of wil je meer weten over wat Samsung voor jouw organisatie kan betekenen? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar met deskundig en vrijblijvend advies op maat. Bel naar onderstaand nummer of mail ons:

088 2323247
Bas.van.den.Nieuwenhuizen@detron.nl