Samsung Knox Platform

Door de groeiende populariteit van mobiliteit en digitalisering neemt het belang van beheer en beveiliging van mobiele devices toe. Samsung beantwoordt deze vraag met Samsung Knox. Wij zorgen ervoor dat je eenvoudig van de voordelen profiteert.

Een beveiligd apparaat is een betrouwbaar apparaat

Samsung Knox is opgebouwd uit een vijftal solutions. Door de unieke wisselwerking ontstaat een krachtig platform voor het beheer en de beveiliging van devices. De mogelijkheden zijn het meest uitgebreid met Samsung-devices. Dit komt door Knox platform, dat diep verweven is in de hard- en software. De solutions zijn ook beschikbaar als totaaloplossing onder de naam Knox Suite.

Gebruiksvriendelijk totaalbeheer met Knox Suite

Knox Suite bundelt de meest essentiële Samsung Knox-oplossingen, en maakt het gebruik ervan veel makkelijker en overzichtelijker. Voortaan beheer je al je mobiele devices heel eenvoudig via één licentie, vanuit één console. Organisaties hebben niet meer te maken met losse licenties met wisselende looptijden. Knox Suite bestaat uit:

Knox Platform for Enterprise

Knox Platform for Enterprise biedt uitgebreide
mogelijkheden voor het beveiligen van Samsung-device.

Lees verder

Knox Mobile Enrollment

Met Knox Mobile Enrollment rol je razendsnel MDM-
profielen uit naar alle toestellen tegelijk.

Lees verder

Knox Manage

Met Knox Manage kun je een groot aantal mobiele devices
op afstand integraal beheren.

Lees verder

Knox E-Fota One

Via Knox E-FOTA One rol je snel en eenvoudig
firmwareupdates uit naar alle gekoppelde devices.

Lees verder

Knox Platform for Enterprise

Zeer krachtige mobiel beveiliging

Met de solution Knox Platform for Enterprise krijg je de beschikking over krachtige beveiligingsmogelijkheden. Denk aan het creëren van gescheiden werkomgevingen en VPN-mogelijkheden per app. Deze mogelijkheden kunnen via een aparte licentie worden ontgrendeld. Zo zorg jij ervoor dat je toestellen altijd sterk beveiligd zijn tegen online dreigingen zoals malware en hacks.

Met Knox Platform for Enterprise ervaar je:

 • Aanvullende mogelijkheden bovenop Android Enterprise en Knox Platform.
 • Extra hardware gebaseerde security, multifactorauthenticatie en VPN-opties per app.
 • Gecertificeerde security door verschillende internationale overheden.

Knox Mobile Enrollment

Eenvoudig uitrollen van MDM-profielen

Met de solution Knox Mobile Enrollment rol je de MDM-profielen razendsnel naar alle toestellen uit. Dit kunnen ook profielen zijn uit MDM-oplossingen zoals Microsoft Intune of MobileIron. Zodra het toestel verbinding maakt met internet wordt het juiste MDM-profiel uitgerold. Dit levert, zeker bij grote gebruikersgroepen, een enorme tijdsbesparing op.

Je profiteert met Knox Mobile Enrollment van:

 • Tijdsbesparing door integrale uitrol van MDM-profielen.
 • Beheergemak dankzij automatische installatie van profielen na verbinding met internet.
 • Extra beveiliging dankzij automatische uitrol van profielen na verlies of diefstal.

Knox Manage

Snel apps en updates pushen

Misschien heb je in je organisatie toestellen van meerdere fabrikanten. Geen probleem; met de solution Knox Manage push je heel makkelijk de juiste apps, documenten, updates en instellingen naar alle toestellen tegelijk. Ook kun je zelf heel makkelijk toestelinstellingen, hardwarefunctionaliteiten en de toestelinterface aanpassen. Denk aan het blokkeren van de camera en het uitschakelen van de volumeknoppen. Zo houd je als organisatie grip op het gebruik van de toestellen. Het beheer van je mobiele omgeving verloopt zo veel sneller en gebruiksvriendelijker.

Knox Manage​ biedt de volgende voordelen:

 • Uitrollen professionele kioskmodus voor specifieke toestelinzet.
 • Bepaal zelf welke verbindingsmogelijkheden toegestaan zijn, zoals wifi- en bluetooth-connectiviteit.
 • Mogelijkheid tot het specifiek configureren van hardware en software.

Knox E-Fota One

Testen en uitrollen van firmware-updates 

Met het Samsung Knox-onderdeel E-FOTA kun je firmware-updates vooraf testen. Op die manier weet je zeker dat de firmware-update goed samenwerkt met de zakelijke apps. Na het testen kun je de update uitrollen naar alle toestellen tegelijk. Alle collega’s gebruiken op die manier dezelfde firmareversie. Dat maakt toestelbeheer nog makkelijker.

Knox E-Fota One biedt onder andere de volgende voordelen:

 • Zelf bepalen wanneer en welke firmwareversie u uitrolt
 • Mogelijkheid tot vooraf testen van updates
 • Verplicht uitrollen van updates voor een rechtlijnige mobiele omgeving

Alles-in-één met Knox Suite

Met Samsung Knox Suite beschik je over alle solutions in één gebruiksvriendelijke totaaloplossing. Je hebt hiervoor ook maar een licentie nodig. Vanuit een enkele console beheer je alle onderdelen van je mobiele omgeving, makkelijker en sneller dan ooit. Kies je voor Enterprise Edition-devices met een Knox Suite-licentie, dan krijg je het eerste jaar Knox Suite gratis.

Voordelen van Samsung Knox:

 • Aanpassen van hardwarefunctionaliteiten, verbindingen en toestelinstellingen;
 • Eenvoudig uitrollen van profielen, bestanden, apps, configuraties en securitytoepassingen;
 • Gebruiksvriendelijk totaalbeheer van mobiele devices dankzij multivendor support;
 • Uitgebreide securitymogelijkheden boven op Knox platform;
 • Vooraf testen van firmware-updates.

Waarom kies je voor Detron?

Als organisatie wil je flexibel, veilig en probleemloos mobiel kunnen werken. Tegelijkertijd wil je zeker weten dat je mobiele oplossingen werken zoals jij dat wilt. Daarom bieden Samsung en Detron je volledige ondersteuning voor al je wensen rondom mobiliteit. Als Certified Knox Reseller en Samsung Platinum Partner bieden we deskundig advies, verzorgen installatie en implementatie, en bieden we continu support. Zo zorgen we ervoor dat je optimaal profiteert van de mobiele oplossing en je dienstverlening efficiënt en toekomstbestendig wordt.

Detron creëert innovatieve IT- en telecomoplossingen op basis van proven technology. Focus op security houdt uw oplossingen en data continu veilig. Detron beschikt verder over uitgebreide kennis van en jarenlange ervaring met IT en telecom en is dé specialist in integratie van telefonie op de werkplek. Wil je meer weten over hoe Samsung Knox jouw organisatie van meerwaarde kunnen voorzien? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar met deskundig en vrijblijvend advies op maat.

Meer over Samsung