Al enkele jaren worden Rugged Devices ontwikkeld. Ook wel Ruggedized genoemd. Dit zijn smartphones en tablets die zijn ontwikkeld voor de zakelijke markt. Maar dan wel specifiek gericht op de sectoren bouw en zorg. Het grootste kenmerk van deze Ruggedized apparaten, is dat ze gepantserd zijn zodat ze niet snel kapot gaan. Echt ontworpen voor de hard werkende professional die geen tijd te verliezen heeft. Rugged devices bieden het comfort dat je er niet extra voorzichtig mee om hoeft te gaan en dat je je volledig kan focussen op werk. Ze zijn makkelijk in gebruik en voorzien van de laatste software. Specifiek voor de zorgprofessionals zijn deze apparaten ontwikkeld op een aantal belangrijke punten. Deze lees je hieronder.

Ze kunnen tegen een stootje

Een Rugged device is sterker dan een gewoon device. Als je deze laat vallen, is deze dus minder snel kapot. Ze zijn stootvast, valbestendig en stof- en waterdicht. Want iedereen weet dat het in de zorg hectisch kan zijn en personeel vooral praktisch bezig is. Juist in de zorg moet je op je hulpmiddelen kunnen vertrouwen, omdat je soms snel moet kunnen handelen. Door het toestel extra sterk te maken, hoeft deze minder snel vervangen te worden. Dit is makkelijk en bovendien financieel erg voordelig. De zorgverlener heeft hier ook minder omkijken naar en kan je richten op de zorg voor de patiënten. Het waterdichte scherm laat toe dat het scherm vaak gereinigd kan worden. Ideaal voor de zorg, waar hygiëne zo belangrijk is. Ook reageert het scherm nog prima op medische handschoenen. 

Functies speciaal ontwikkelt voor in de zorg

  • Elektronische patiënten- of cliëntengegevens updaten

  • Tijdsregistratie bijhouden

  • Digitaal consult organiseren (beeldschermzorg)

  • Collega’s oproepen in noodsituaties (zorgalarmering)

  • Scans vergelijken in split-screen modus (mobiele echo’s)

Gemaakt voor privacygevoelige informatie

Professionals in de zorg werken vaak met vertrouwelijke persoonsgegevens. Dagelijks worden deze opgevraagd en bijgehouden. Maar deze moeten natuurlijk goed beschermd worden. Samsung heeft een aantal Ruggedized devices ontwikkeld, ook specifiek voor de zorg en de bouw. Bij Samsung zijn het Enterprise Editions. Dit betekent dat ze niet alleen uitgerust zijn met de zogenaamde Knox-beveiliging, maar er worden ook vier jaar lang security updates uitgevoerd. Zorgverleners hoeven zich bij deze Samsung toestellen dus geen zorgen te maken dat er kans is op datalek via hun smartphone of tablet. Maar met de XCover Key functie kan een zorgmedewerker een vooraf geprogrammeerde app openen op het toestel, zonder het toestel te ontgrendelen. Hiermee kan je wel snel je collega’s om hulp vragen in noodsituaties. 

Welke voordelen heeft Samsung Ruggedized nog meer?

  • IT beheer: De IT-dienst wint hier tijd mee. Rugged devices en niet-rugged-devices kunnen centraal beheerd worden, op een een duidelijke wijze. Dit bespaart een hoop tijd.
  • Purpuse-built: De toestellen kunnen zo worden geconfigureerd dat ze aansluiten op het werkproces van de zorgverlener.
  • Security: Op afstand kunnen besturingssysteem updates doorgevoerd worden. Bij Samsung is de Knox Suite beveiliging een jaar lang inbegrepen. Dit is een stabiele basis voor digitale zorgverlening.
  • Netwerk en levensduur: Elke type netwerk is geschikt om je toestel op te configureren. Dit kan uitgebreid worden met accessoires, zoals een verwisselbare batterij of multidevice charger. Dit is handig als er bijvoorbeeld lange diensten gedraaid moet worden.

Type Samsung devices:

Galaxy Tab Active Pro

Deze tablet is vooral geschikt voor in de thuiszorg. Verzorgenden kunnen snel en eenvoudig cliënten- of patiëntengegevens updaten. Of ze gebruiken de tablet om ermee te bellen voor een digitaal consult.

Samsung Ruggedized

Galaxy XCover Pro

Dit mobiele toestel wordt vaak gebruikt bij verpleegoproepsystemen (VOS) of om patiëntengegevens te scannen via Knox Capture. Met deze functies kunnen zorgverleners heel makkelijk gegevens vergelijken en verwerken.

Samsung Ruggedized

Detron biedt zakelijke telefonie voor de zorg

Detron levert zorgtechnologie die aansluit op jouw zorgorganisatie en processen. Met onze jarenlange ervaring kent Detron de zorg door en door en weet wat er speelt. Dat praat en werkt wel zo makkelijk. Samen gaan we voor de beste oplossingen om je zorgorganisatie te ondersteunen en vooruit te helpen. 

Het Detron Zorgteam is helemaal thuis in communicatie- en werkplekoplossingen specifiek voor de zorg. Om het zorgproces efficiënter te maken en een zorginfrastructuur te realiseren, waar alle ketenpartijen gebruik van maken.

Wij helpen je graag

Heb je een vraag over Samsung Ruggedized of wil je meer weten over wat Samsung voor jouw organisatie kan betekenen? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar met deskundig en vrijblijvend advies op maat. Bel naar onderstaand nummer of mail ons:

088 2323247
Bas.van.den.Nieuwenhuizen@detron.nl