In de rubriek Topdrachten vertellen onze IT-consultants je graag meer over hun werk. IT-consultants bij Detron werken voor enterprise-klanten op verschillende vakgebieden. Zo ook Andy Clifton, IT-specialist op het gebied van Azure, Powershell en Intune. Hij ging voor één opdracht aan de slag voor vier grote gemeentes. Normaal gesproken zou hij voor deze klus vooral actief zijn vanuit Wigo4it in Den Haag, maar door corona werd het heel veel thuiswerken.

Andy: Het leuke van het detacheringsvak vind ik dat je elke dag bezig bent met de nieuwste technieken. Daarnaast ga je aan de slag bij grote organisaties, waar het normaal gesproken wat lastiger is om binnen te komen. Tegen deze detacheringsopdracht van zes maanden zei ik dan ook geen nee. De opdracht paste goed bij mij omdat ik het leuk vind om bezig te zijn met cloud-technieken en Powershell. Dit heb ik veelvuldig kunnen gebruiken binnen deze opdracht. Jammer genoeg heb ik het meeste werk vanuit huis moeten verrichten door de coronamaatregelen.

Het leuke van het detacheringsvak vind ik dat je elke dag bezig bent met de nieuwste technieken. Daarnaast ga je aan de slag bij grote organisaties, waar het normaal gesproken wat lastiger is om binnen te komen.

Andy Clifton - IT Specialist Azure, Powershell en Intune

Over de opdracht

Wigo4it is een coöperatie die in dienst van én samen met de 4 grote gemeenten (de G4) – Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag – ICT-oplossingen ontwikkelt die maatschappelijke meerwaarde opleveren. Wigo4it heeft een applicatie ontwikkeld die door de vier gemeenten wordt gebruikt. Met deze applicaties kunnen door medewerkers uitkeringsaanvragen gedaan worden voor Sociale Zaken. Andy: Als je de applicatie helemaal doorloopt, kun je zien of de betreffende persoon in aanmerking komt voor een uitkering. Ik heb me niet inhoudelijk bezig gehouden met deze applicatie, maar wel met de achterliggende IT. Die was gebaseerd op on-premises, maar tijdens mijn aanwezigheid is een start gemaakt met de overstap op Azure.

Ik heb geholpen met het aanmaken van tenant subscriptions en het regelen van de bijbehorende security. Ik heb de service principal aangemaakt, waardoor de applicaties functioneren. Ook wilde de klant gaan werken met Microsoft Intune. Dit is een cloud-service, die voor deze klant wordt gebruikt voor MDM (Mobile Device Management) en Mobile Application Management (MAM). Hiermee kan bepaald worden hoe devices binnen de organisatie worden gebruikt, waaronder mobiele telefoons, tablets en laptops. Overigens kan Intune nog veel meer. Het meest trots is Andy op het maken van het Powershell-script, dat per subscription aangeeft wat de kosten per maand zijn. Andy: Als je iets helemaal alleen mag bedenken en voorstellen en de opdrachtgever is er ook tevreden mee, dan vind ik dat je daar zeker trots op mag zijn.

Tijdens het project was de klant ook al begonnen met de transitie van on-premises naar de cloud. Andy heeft daarbij de nodige hulp kunnen bieden. Andy: Toen ik begon aan deze opdracht, waren ze al een beetje aan het pionieren en testen in de cloud, maar er was functioneel nog niks ingericht. Hier heb ik ook mijn bijdrage kunnen leveren.

Tevreden klant

Andy heeft de klant ook op weg geholpen om hun omgeving richting Azure te begeven. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Andy: De grootste uitdaging tijdens deze opdracht zat niet in de techniek, maar in het meekrijgen van de klant om het opgeleverde product ook als meerwaarde te zien. Uiteindelijk is dat goed gelukt en was de klant erg tevreden. Ik denk dat ik goed in staat ben geweest om een Powershell-script op te leveren, dat naadloos past bij de behoefte van de klant.

Detron lijkt in veel opzichten een beetje op een grote familie. Collega’s bij Detron hebben het beste met je voor en zullen je op elke mogelijke manier helpen om verder te komen in je kennis en kunde. Wat ik ook belangrijk vind is dat je het bij Detron aan kunt geven als je een opdracht niet ziet zitten of als je het niet naar je zin hebt. Daarnaast is het vooral gezellig bij Detron.

Familiegevoel

Er zijn in Nederland heel wat bedrijven die IT-detachering leveren. Toch onderscheidt Detron zich van andere organisaties volgens Andy: Detron lijkt in veel opzichten een beetje op een grote familie. Collega’s bij Detron hebben het beste met je voor en zullen je op elke mogelijke manier helpen om verder te komen in je kennis en kunde. Wat ik ook belangrijk vind is dat je het bij Detron aan kunt geven als je een opdracht niet ziet zitten of als je het niet naar je zin hebt. Als de match er om wat reden dan ook niet is, dan zorgt Detron voor een vervanger. Dat is beter voor iedereen: zowel voor de IT’er als voor de klant. Daarnaast is het vooral gezellig bij Detron. Iedereen doet zijn best om je je happy laten voelen in de voor jou beste omgeving.

Detron IT Consultants

Als IT-consultant kom je bij aansprekende opdrachtgevers waar je werkt aan de meest uiteenlopende opdrachten. Je skills en expertise houd je op peil met de Detron kennissessies en workshops. Door ons intensieve contact met het MKB en enterprise-opdrachtgevers ontstaan er voor jou als consultant legio doorgroeikansen!

Bekijk de vacatures

Detronners aan het woord