Bij Detron vinden we het belangrijk dat onze collega’s up-to-date blijven met de technische ontwikkelingen en veranderingen in de markt. Onze IT-consultants zitten namelijk bij onze klanten vanwege de expertise die ze hebben. Om een toegevoegde waarde bieden aan de klant, maar ook aan onze IT-consultants, bieden we op regelmatige basis kennissessies aan.

Wat verstaan wij onder kennissessies?

Een kennissessie bij Detron heeft verschillende vormen, maar blijft in de basis altijd iets nieuws dat wordt gedeeld. Denk hierbij aan een IT-consultant die een change heeft gedaan bij zijn klant en tijdens een kennissessie vertelt hoe dit bewerkstelligd is, waar hij tegenaan liep en hoe hij dit heeft opgelost. Maar ook komt het voor dat we experts inhuren, bijvoorbeeld een Azure MVP die de nieuwste ontwikkelingen binnen het Azure spectrum komt bespreken of Ivanti specialisten die een demo geven over Ivanti Neurons.

Daarnaast huren we regelmatig trainers in om trainingen of cursussen te geven waar aansluitend een certificaat mee behaald kan worden. Deze trainingen of cursussen hebben meestal een technische inhoud, maar het kan ook voorkomen dat de focus ligt op het ontwikkelen van persoonlijke skills.

 

Het sociale aspect

Naast dat een kennissessie leerzaam is, benadrukken we bij Detron óók het sociale aspect. Onze IT-consultants werken bij de klant op locatie of vanuit huis. Om een kennissessie bij te wonen, komen ze na hun werkdag naar ons kantoor in Den Bosch of Veenendaal. Voordat de kennissessie van start gaat, wordt er eerst met z’n allen gegeten. Vanuit Detron wordt er een goede maaltijd geregeld en hebben de collega’s tijd om bij te kletsen. Vervolgens start de kennissessie. Aan het eind van de sessie blijven enkele consultants vaak nog even napraten onder het genot van een biertje.

Kennissessies tijdens coronatijd

Vanwege Covid19 is het organiseren van fysieke kennissessies helaas beperkt mogelijk. Hierdoor vervalt het samen eten of afsluitend een drankje doen met collega’s. Gelukkig zetten we de kennissessies door via Microsoft Teams, wat ook enkele voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan een stukje flexibiliteit waarbij onze IT-consultants niet meer naar ons kantoor moeten reizen om de kennissessie bij te wonen. Hierdoor ligt de drempel om deel te nemen lager en zijn er vaak ook meer IT-consultants aanwezig. Daarbij zijn onze kennissessies tegenwoordig ook toegankelijk voor externen en kunnen onze IT-consultants bijvoorbeeld medewerkers van klanten uitnodigen.

Kortom; kennissessies blijven voor ons belangrijk, ook tijdens corona tijd, maar óók daarna! We zien dat onze consultants óók het sociale aspect heel erg waarderen, ook al vinden deze nu digitaal plaats. Daarbij vinden ze het interessant om iets nieuws te leren en zichzelf te ontwikkelen. Ook hebben we geleerd dat we collega’s buiten onze organisatie kunnen betrekken met de sessies en ook iets toevoegen aan hun ontwikkeling.

“Ik kreeg de ruimte om trainer te worden en vind het ook goed dat medewerkers veel ruimte krijgen om trainingen en cursussen te volgen. Het is goed dat Detron medewerkers veelvuldig betrekt bij activiteiten, zoals socials en kennissessies en dat er ook ruimte is voor ontspanning.”

Xander Bikbergen - Kennisteamleider Messaging & Collaboration

Meer weten?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste kennissessies? Schrijf je dan in voor de kennissessie alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer er een nieuwe kennissessie gepland wordt. Wil jij meer weten over de mogelijkheden binnen Detron en hoe wij kennissessies organiseren? Neem dan contact op met Tijmen van Baalen, die kan je hier meer over vertellen:

06 27 08 16 04
Tijmen.van.Baalen@detron.nl

    Altijd als eerst op de hoogte van nieuwe kennissessies?

    Meld je dan aan voor onze kennissessie alert en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe sessies:


    Detronners aan het woord

    Toon meer verhalen