Solliciteren bij Detron is heel gemakkelijk, maar hoe maak je nu echt indruk en zorg je ervoor dat je alle gewenste informatie met ons deelt? Kortom; waar kijkt een recruiter naar in een sollicitatie en hoe maak je indruk? Om te beginnen kijken wij voornamelijk naar hetgeen we concreet in de vacature hebben uitgevraagd en matchen dat met hetgeen wij op je CV terugzien. Zorg er dus voor dat je de gevraagde ervaring duidelijk in je sollicitatie terug laat komen.

Sollicitatiebrief verplicht? Nee hoor!

Wanneer je bij ons solliciteert heb je de mogelijkheid om een sollicitatiebrief of motivatie achter te laten, dit is echter niet verplicht. Door middel van een motivatie kan je wat meer van jou zelf als persoon naar voren laten komen en/of uitleg geven over een aantal zaken op je CV. Op die manier kun je eventuele vragen alvast weg nemen (bijvoorbeeld waarom je bij een bepaalde werkgever maar kort in dienst bent geweest etc.). Je bent helemaal vrij om dit wel of niet toe te voegen aan je sollicitatie, maar wat ons betreft hoeft het geen ‘officiële brief’ te zijn. Een korte motivatie in eigen stijl volstaat meer dan voldoende!

Het cliché van de CV

Het belangrijkste onderdeel van je sollicitatie is natuurlijk je CV . Het opmaken van een CV kan op vele manieren, waarin ieder zijn eigen stijl heeft. Welke stijl je daarvoor gebruikt, maakt voor ons niet zo veel uit. Al worden we niet heel erg warm van een CV in Times New Roman stijl, met minimale informatie; een beetje ouderwets. Zorg ervoor dat het CV er een beetje uitziet van deze tijd. Google ‘Template CV’ en je vindt een legio aan voorbeelden en templates voor het opmaken van een CV! Ook het gratis ontwerpprogramma Canva werkt, na het aanmaken van een account, heel gemakkelijk.

Waar zoeken we naar?

Welke informatie wij graag terug willen zien is je concrete werkervaring met daarbij een korte toelichting van je werkzaamheden en/of verantwoordelijkheden. Je begint met je huidige of meest recente werkervaring, dat is voor ons het meest relevant. Deze zet je daarom bovenaan en de rest volgt chronologisch. Bij deze werkervaring vermeld je ook de start en einddatum, zodat we kunnen zien hoe lang je ergens hebt gewerkt. Meld hierbij ook de start- en eind maand waarin je bent begonnen en bent gestopt. Het is namelijk nogal een verschil of je in februari 2020 of december 2020 ergens bent begonnen. Dat is bijna een jaar verschil in werkervaring! Heb je certificeringen behaald? Dan zien wij deze ook graag terug op je CV met de eventuele verloopdatum.

Wat gebeurt er zodra ik heb gesolliciteerd?

Het kan voorkomen dat wij telefonisch contact met je opnemen om wat meer informatie te verzamelen omtrent je werkervaring en jou als persoon. Op die manier krijgen we een nog beter beeld van jou als persoon en als kandidaat! Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Heel veel succes!

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

Bekijk alle vacatures

Detronners aan het woord

Toon meer verhalen