Acht jaar geleden rondde Bas zijn opleiding als grafisch vormgever af. Op een verjaardag sprak hij een IT-manager en raakte hij aan de praat over computers en ICT. Bas heeft altijd al affiniteit met computers gehad. Het gesprek met de IT- manager werkte zo zijn interesse dat hij besloot de switch van DTP (drukwerk) naar ICT te maken.  

Die overstap maakte Bas niet zomaar. “Ik begon direct met fulltime werken in de ICT-branche. Maar heb daarnaast wel een deeltijdopleiding gevolgd op MBO3 en MBO4 niveau, om mijn kennis bij te spijkeren.” Wat Bas vooral leuk vond aan de ICT is de diversiteit en dat het meer uitgebreid is. Er komen veel verschillende werkzaamheden bij kijken. Bas is begonnen op de servicedesk en is daarna doorgegroeid naar de functie tweedelijns support engineer. Inmiddels heeft Bas binnen anderhalf jaar al twee promoties gemaakt en werkt momenteel als systeembeheerder. Bas: “Dat is nog diverser dan tweedelijns, het biedt meer uitdaging. Als systeembeheerder ben je nog meer betrokken bij complexere klantcases, ga je nieuwe klantomgevingen opleveren en ga je het projectteam hierbij ondersteunen. Je gaat naar klanten toe en leert deze beter kennen.”  

Wat Bas aansprak bij Detron, was de informele sfeer. “Ondanks dat het een groot bedrijf is, voelt dat helemaal niet zo. Het voelt meer als een familiebedrijf, het is er gezellig. Een bedrijf waar veel kan, maar waar ook hard gewerkt wordt.”  

“Ondanks dat het een groot bedrijf is, voelt dat helemaal niet zo. Het is een bedrijf waar veel kan, maar waar ook hard gewerkt wordt.” 

Bas Sterk - Systeembeheerder

Drukte, chaos en een gezellige boel

Het leuke aan werken bij Detron vindt Bas de uitdaging die er is op de support-afdeling. Bas: “Gezien de drukte die we hebben kan het af en toe flinke chaos zijn. Maar het is leuk om dat samen als team aan te pakken en daar stappen in te maken. Want het kan nog wel een rommelig zijn bij een klant, dan ga je daar met z’n allen er wat moois van maken”. De processen worden beter in het team en ze raken beter op elkaar ingespeeld. Bas: “Het team is breed georiënteerd, mensen worden vooral allround opgeleid.” 

De meeste voldoening haalt Bas dan ook uit de sfeer op de afdeling. “Er hangt een goede sfeer in ons team. Naast dat we hard werken, elkaar helpen waar nodig is, drinken we op vrijdagmiddag ook een biertje in de Detron kroeg of gaan we met z’n allen stappen in Breda. Dat zorgt ervoor dat je meer een vriendenband opbouwt met je collega’s. We zijn een team dat houdt van een grapje en van gezelligheid.”

Kennis, ambitie en ontwikkeling

Bas wil graag Cloud Architect worden. Daar is hij druk voor aan het leren. Bij Detron krijg je een opleidingsbudget om bepaalde certificaten en trainingen te volgen. Zo is Bas zich nu aan het opleiden om Azure specialist te worden. Je kan met het behalen van certificaten, in combinatie met werkervaring ook een bepaalde titel halen. Bas: “Er zijn elk kwartaal opleidingskalenders, waar je je op kan inschrijven. Daarbuiten zijn er ook trainingen die je buiten Detron kan volgen.” Bas geeft aan dat het niet moeilijk is om je aan te melden voor dit soort trainingen. Bas: “Wanneer je aangeeft bij je manager dat je een bepaalde training wil volgen, regelen zij de rest voor je.”  

Bas hoopt binnen Detron nog stappen te maken en door te groeien. Hij geeft aan dat zijn manager op een laagdrempelige manier betrokken is. Hij denkt mee met de vervolgstappen die Bas kan maken.  

“Gezien de drukte die we hebben, kan het af en toe flinke chaos zijn. Maar het is leuk om dat samen als team aan te pakken en daar stappen in te maken."

Bas Sterk - Systeembeheerder

Aan de slag als Support Engineer?

Support Engineer kun je overal worden. Maar als je kiest voor Detron, weet je zeker dat je het leuk gaat hebben. En dat is naast een prima salaris en doorgroeimogelijkheden toch wel lekker. Want wat je dag in dag uit doet, daar moet je wel plezier in hebben, vinden wij. Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Bekijk de vacature Support Engineer

Detronners aan het woord