Wanneer je bij een nieuwe werkgever gaat beginnen, kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar je eerste dagen. Hoe word je verwelkomt? En hoe verloopt het proces van het vinden van een passende detacheringsopdracht? Wij vertellen je alvast hoe je eerste dagen als IT Consultant eruitzien.

Hoe ziet jouw eerste dag eruit bij Detron IT Consultants?

Jouw eerste dag is (vrijwel) altijd op de eerste van de maand. In de ochtend ga je naar de onboarding in Veenendaal en ontmoet je andere starters. Vervolgens ontvangen wij jou met een goede lunch op ons kantoor in Veenendaal. Dit is de locatie waar Detron IT Consultants zich bevindt. Daarna volgt een gesprek met jouw Operationeel Manager. Hij vertelt je alles wat je weten moet, krijg je een rondleiding door het pand en worden alle tools uitgelegd zodat je jezelf weg wijs kunt maken in onze systemen. Ook op het gebied van zelfstudie, opleidingen en trainingen wordt er uitgelegd hoe dit bij ons in zijn werking gaat. Hierna wordt er een afspraak voor jou gemaakt met de kennisteamleider van jouw kennisteam. Hij zal jou weer meenemen in wat wij precies doen binnen dat kennisteam, wat de doelen zijn etc.

Ik heb deze dag lekker gegeten en ik vond het erg gezellig om mijn toekomstige collega's te ontmoeten. Er werd in de gesprekken goed naar mij geluisterd.

Khalid - IT Consultant

Hoe verloopt het proces van het vinden van een passende opdracht bij iedere Consultant?

Vanaf het tekenmoment van het contract, gaan wij al op zoek naar een passende opdracht voor jou. We peilen bij jou wat je zoekt in een opdracht en maken dit concreet. Onze sales gaan hierna op zoek naar een opdracht dat voor jou passend is. Wanneer ze deze hebben gevonden nemen ze contact met jou op om te kijken of jij hier ook enthousiast van wordt. Lijkt de opdracht je niks? Dan gaan we gewoon weer verder zoeken. We vinden het heel belangrijk dat een opdracht aansluit bij hetgeen waar jij gemotiveerd van raakt én energie van krijgt. Wanneer je de opdracht tof vindt, biedt sales jouw CV aan bij de klant. Vanuit daar word je uitgenodigd voor een gesprek. Klikt het en ben jij en de klant enthousiast? Dan kun je daar aan de slag. Wanneer je eenmaal op een opdracht zit, blijven we dan ook met jou het gesprek aangaan of je hier happy bent of niet. Is de opdracht toch niet zoals je had verwacht? Dan zoeken we iets anders wat wel bij jou past. Afhankelijk wanneer we de match met een passende opdracht hebben gevonden, ga je van start.

Hoe bevalt dit bij de Consultants zelf?

Binnen Detron spraken we een aantal IT-Consultants die recent bij ons zijn gestart. Zo hechtte Thierrie veel waarde aan de begeleiding naar het vinden van een passende opdracht. Thierrie: Het contact is heel open, eerlijk en ik heb echt het idee dat er naar je geluisterd wordt. Er werd duidelijk aangegeven wanneer een opdracht niet goed voelt, dan moet je het ook niet doen. De druk die ik mezelf oplegde was door dit fijne contact weggenomen.

Het contact is heel open, eerlijk en ik heb echt het idee dat er naar je geluisterd wordt.

Thierrie - IT Consultant

Ook het teken moment van het contract op locatie wordt als positief ervaren volgens Khalid:  Ik heb deze dag lekker gegeten en ik vond het erg gezellig om mijn toekomstige collega’s te ontmoeten. Er werd in de gesprekken goed naar mij geluisterd en vol begrip getoond voor mijn privéomstandigheden. Hierdoor vind ik Detron vanaf het begin af aan écht een topwerkgever. Bij vragen kan ik via Teams, WhatsApp, bellen, noem het maar op, mijn manager dan ook altijd bereiken met wat voor vragen dan ook. Het gevoel dat je altijd bij iemand terecht kan is heel erg fijn om vanaf het begin af aan mee te krijgen.

Voor John staat het team-gevoel altijd voorop staat. Vanaf het teken moment kwam al naar voren dat we het bij Detron ‘samen doen’, aldus John. Dit kwam ook weer terug in het zoeken naar een passende opdracht. Je geeft aan wat je wel en niet interessant vindt en mag uiteindelijk zelf kiezen wat het wordt. Dan voel je jezelf echt een onderdeel van, wanneer je hierin mee mag denken. Het ‘samen zijn’ kwam ook weer terug in het werken op kantoor, tijdens het lunchen en (wanneer het weer kon) de fysieke uitjes en kennisevents. Ondanks dat het een Consultancy club is, heb je door deze dingen het gevoel dat je toch samen één team bent. Dat doen ze heel goed bij Detron.

Ben je enthousiast geworden door bovenstaand verhaal? Solliciteer dan snel op een van de vacatures. Staat jouw vacature er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Detronners aan het woord

Toon meer verhalen