Lucienne behoort tot de harde kern, ze werkt al liefst 25 jaar bij Detron. Ze is na haar sollicitatie op een zaterdagochtend aangenomen in een kroeg in het centrum van Veenendaal. Ze valt op, omdat ze één van de weinig vrouwen is in een mannensector. Wat is het geheim van haar succes? 

Lucienne is loyaal en gedreven. Ze is dit jaar overigens ook al 27 jaar getrouwd, nog een mooie mijlpaal. Als het goed is, is het goed en is ze daar tevreden mee. Ze vindt het belangrijk in haar vrije tijd écht te genieten; in de tuin werken, een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug, een lang weekend weg met vrienden of een verre reis. “Soms kan het lastig zijn om wat je hebt, te behouden, daar moet je thuis aan werken. Dat is op het werk met klanten natuurlijk ook zo.” 

The girl in the middle

Ze heeft een uitdagende rol, want als servicemanager moet ze vaak ‘the girl in the middle’ zijn. Dat betekent voortdurend afstemmen wat de wensen van de klant zijn en de wensen van Detron. Het goed luisteren en verplaatsen in de klant, dat is wat ze echt leuk vindt om te doen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt van de klanten en de spreekbuis namens de klanten.” Lucienne: “Dat maakt deze rol ook gewoon zo leuk, het is heel afwisselend. Ineens heb je escalatie en dan word je mee de techniek in gezogen. Ik probeer dan na te denken; welke vragen gaat de klant mij stellen? Dan ben je de klant voor, je gaat op de stoel van de klant zitten.” Soms staat ze ook voor pittige keuzes; gaat ze voor de snelle winst of voor de lange termijn relatie? Dan kiest ze toch voor het tweede, omdat dit rust geeft in de relatie en uiteindelijk meer oplevert. Lucienne: “En dat is belangrijk, want dit is toch waar we allemaal van moeten eten.”

“Dat maakt deze rol ook gewoon zo leuk, het is heel afwisselend. Ineens heb je escalatie en dan word je mee de techniek in gezogen."

Lucienne van de Veer - Servicemanager

Ondernemersdochter

Hard werken is Lucienne met de paplepel ingegoten, want ze komt uit een ondernemersgezin. Ze werkt al haar hele leven fulltime. Lucienne: “Mijn vader had een eigen onderneming, dus daar heb ik veel van geleerd. Wat er in de winkel in de kassa-lade terecht kwam, daar leefden wij als gezin van. Ik heb dus ook geleerd dat je soms moeite moet doen om een klein cadeautje te verkopen, zodat de klant later terugkomt voor een groter cadeau.” De kernwaarden doorpakken en ondernemen van Detron passen dan ook goed bij Lucienne, het zit letterlijk in haar genen.

Vrouw in de ICT

Vaak komt Lucienne tot de conclusie dat ze de enige vrouw is aan de vergadertafel en dat vindt ze helemaal niet erg. Ze kijkt ook niet echt naar het man-vrouw-verschil, maar naar de inhoud en de manier waarop dingen gedaan worden. Lucienne: “Ik wil mij gewoon vrouw blijven voelen, dus ik kleed mij vooral hoe ik mij wil kleden. Misschien ben ik soms overdressed als ik bij beheerders en klanten over de vloer kom. So be it, dit is wie ik ben.”

Wat Lucienne aan Detron bindt is dat het er dynamisch en nooit saai is. Lucienne: “Als er niks fout zou gaan en er geen onverwachtse dingen zouden gebeuren, dan had ik ook geen baan. Er zijn altijd uitdagingen en het voortdurend streven naar kwaliteitsverbeteringen. Als dingen goed gaan ben ik kritisch genoeg om te denken, wat kan nog beter? En zodra zaken goed lopen, ga ik samen met de klant kijken naar de toekomst: waar gaat de reis heen?”

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

Bekijk alle vacatures

Detronners aan het woord