Folkert Deenik werkt sinds 1 januari 2022 als Senior Consultant bij DITCO, de IT-Automation tak van Detron. Na het behalen van zijn bachelor Technische Natuurkunde, ging Folkert werken in de IT. De eerste jaren vooral in infra, inmiddels is zijn werk steeds meer gericht op automation. Zo ook bij zijn huidige opdrachtgever Otherside at Work.

De opdracht

Otherside at Work is dé softwarepartner voor organisaties en hun werknemers in bedrijfsgezondheidszorg, verzuimmanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid. Het kantoor van Otherside at Work is gevestigd in Den Bosch, dezelfde plaats waar Folkert woonachtig is. Folkert: “Het leuke is dat ik heel vrij wordt gelaten bij de invulling van mijn werk, zowel qua tijd als locatie. Ik werk 40 uur per week, deels vanuit huis, deels bij de opdrachtgever en deels op kantoor bij Detron.”

De opdracht van Folkert bij Otherside at Work is zijn eerste klus voor DITCO. Folkert: “En meteen een langlopende en veelomvattende opdracht. Ik houd me hier bezig met het configureren en beheren van de circa 450 servers door middel van automation. Daarnaast automatiseer ik de laatste servers die nog niet automatisch uitgerold en beheerd worden. Het mooie van automation is dat het werk echt vanzelf gaat en zo veel tijd bespaard wordt. We hebben het hele proces geautomatiseerd, waardoor je niet eens hoeft in te loggen op een server. Met één druk op de knop wordt het gebouwd! Het beheer wordt gedaan met Puppet. Dat was nieuw voor mij, dus daar moest ik wel even aan wennen.”

Het mooie van automation is dat het werk echt vanzelf gaat en zo veel tijd bespaard wordt. 

Folkert Deenik - Senior Consultant | Detron IT Consultants

Het mooie van IT-Automation voor de klant is dat er heel efficiënt en foutloos gewerkt wordt. Folkert: “De software van Otherside at Work wordt geleverd als SaaS-oplossing (Software as a Service) en het optimaal functioneren van de servers is hierbij cruciaal. Als er een server kapotgaat of niet goed werkt, kan deze heel makkelijk en snel opnieuw uitgerold worden. Ook wijzigingen kunnen consistent doorgevoerd worden. We testen de wijzigingen eerst in de testomgeving en als deze goed zijn, wordt de code doorgezet naar acceptatie en aansluitend naar productie. Zo weten we altijd zeker dat overal dezelfde configuratie staat,” aldus een enthousiaste Folkert.

“Mijn rol is hier heel breed inmiddels en dat betekent dat ik me regelmatig moet verdiepen in nieuwe materie,” vervolgt Folkert. “Dat is geen enkel probleem, want ik krijg alle ruimte om nieuwe kennis op te doen. Zowel via de gelande opleidingen bij Detron als ad hoc. Als ik boeken of andere info nodig heb, is één telefoontje naar mijn manager genoeg. Het is wel een uitdaging om focus te houden en me niet met te veel verschillende zaken tegelijk bezig te houden.”

In de optiek van Folkert zit hij nog wel een tijdje bij deze interessante opdrachtgever in Den Bosch. “Er staat nog veel op de planning om te implementeren. En tegen de tijd dat we daarmee klaar zijn, gaan we aan een optimalisatieproces beginnen.”

Ik krijg alle ruimte om nieuwe kennis op te doen. Zowel via de gelande opleidingen bij Detron als ad hoc. Als ik boeken of andere info nodig heb, is één telefoontje naar mijn manager genoeg.

Folkert Deenik - Senior Consultant | Detron IT Consultants

Kennisontwikkeling

Voor DITCO en haar opdrachtgevers draait alles om kennis. Folkert kan erover meepraten: “Elk kwartaal als onze opleidingskalender uitkomt, is er zoveel keuze dat ik haast niet kan kiezen. Ook doe ik mee aan vrijwel alle kennissessies, die zijn erg leerzaam en leuk! Daarnaast ben ik sinds het begin van dit jaar kennisteamleider geworden. In deze rol fungeer ik als technische vraagbaak voor collega’s en denk ik mee over de koers die we varen met de opleidingen.”

DITCO is een hele platte organisatie waar de lijnen echt heel kort zijn en waar je eenvoudig binnenloopt bij wie je maar wilt; bij mijn directe manager, maar net zo goed bij de directie als je dat nodig vindt.

Folkert Deenik - Senior Consultant | Detron IT Consultants

Detron als werkgever

Ondanks dat Folkert gedetacheerd is bij Otherside at Work, voelt hij zich zeer verbonden met Detron – of specifieker met DITCO. Folker: “DITCO is een hele platte organisatie waar de lijnen echt heel kort zijn en waar je eenvoudig binnenloopt bij wie je maar wilt; bij mijn directe manager, maar net zo goed bij de directie als je dat nodig vindt. Dat vind ik een hele fijne manier van werken. De sfeer is top hier; ik kom dan ook niet voor niks enkele dagen per week werken in ons kantoor. Wel zo gezellig om samen te lunchen en handig als je snel iets wilt vragen aan een collega. Dat kan ook online natuurlijk, maar dit vind ik zeker zo prettig.”

DITCO Infrastructuur- en IT Automation-consultants

Wil je bij de allerbesten in je vakgebied horen? Dan zoeken we jou! Om te excelleren in grote en complexe omgevingen. Om voorop te lopen in de techniek. Jezelf continu ontwikkelen. Uitdaging na uitdaging aanpakken. Steeds beter worden in kennis en skills. Maar je kan nog meer doen bij DITCO. Deelnemen in onze eigen kennisteams bijvoorbeeld. Of kennisteamleider worden. Wil jij stappen maken? Training geven? Heb je ideeën over hoe het beter kan? Of organiseer jij de volgende LAN party, cocktail workshop of ander fun event? Top!

Bekijk alle vacatures

Detronners aan het woord