Sinds het coronavirus werken we met z’n allen veilig thuis of niet? Er zijn wisselende berichten over hoe bedrijven hiermee om gaan en hoe medewerkers het thuiswerken ervaren. Bij Detron staat veiligheid en gezondheid voorop! Waar bij overheden en grote (vaak internationale) organisaties de deuren vanaf maart 2020 al zo goed als gesloten zijn, verplichten “kleinere” organisaties hun personeel soms om fysiek op kantoor aanwezig te zijn. Vaak leidt dit tot frustraties bij medewerkers die zich oneerlijk behandeld voelen of zich zorgen maken omtrent eigen veiligheid van gezondheid.

Veiligheid en gezondheid voorop

Bij Detron staat veiligheid en gezondheid voorop! We hanteren alle door de overheid gestelde maatregelen en aanbevelingen en vragen onze medewerkers om zoveel mogelijk thuis te werken. Op deze manier werken we veilig thuis, maar blijven we dan ook gezond? Fysiek denk ik dat je daarmee een heel eind komt, thuiswerken verkleint immers de kans op corona. Een andere discussie is of je ook happy blijft van al dat thuis werken. Of je nu als single zijnde alleen thuiswerkt of met het hele gezin, ieder persoon zit in een andere thuiswerksituatie. Daarom vinden wij het belangrijk om waar het kan ons als werkgever flexibel op te stellen en naar (thuis)werkmogelijkheden te kijken. Een van die mogelijkheden is werken op kantoor in beperkte mate. We hebben werkplekken aangewezen welke wel en niet gebruikt mogen worden, zodat we de 1,5 meter regelgeving kunnen waarborgen. In afstemming met collega’s en of leidinggevende kan je van een kantoorwerkplek gebruik maken. Op deze manier kunnen onze Detronners op een veilige manier klanten en collega’s ontmoeten en weer even in een andere omgeving werken. Daar maakt een deel van onze medewerkers, inclusief ikzelf, graag gebruik van en we merken dat dat hen goed doet. Er zijn ook een aantal Detronners die sinds de coronapandemie vrijwel volledig thuis werken, wat weer hartstikke goed werkt voor hen.

Hoe gaan we verder?

Het einde van de pandemie komt in zicht en hoe gaan we dan verder met het thuiswerken? Binnen Detron is dat heel simpel: hoe jij dat graag wilt en in overleg met je leidinggevende. Nagenoeg alle werkplekken zijn inmiddels flexplekken geworden, dus er is genoeg plek om op één van onze kantoren te werken. Maar heb jij thuis nou net zo’n fijn plekje ingericht waar jij heerlijk kan werken, helemaal super! Heb je nog werkplekmiddelen nodig zoals bijvoorbeeld een beeldscherm of bureaustoel? Dan kan je deze bestellen via een portal en thuis laten bezorgen.

Om toch verbinding met Detron en je collega’s te houden wordt er bij Detron regelmatig iets leuks online georganiseerd. Denk aan vrijmibo’s met je team, muziekbingo’s voor het gezin en een online cabaretshow over Detron. Zodra de maatregelen en de veiligheid het weer toe laat, organiseren we deze activiteiten in een live setting en hopen we bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstfeest dit jaar weer te mogen organiseren.

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

 
Bekijk alle vacatures

Meer verhalen lezen?