Cheryl begon haar carrière als secretaresse. Ze dook in de ICT-wereld en leerde alle ins & outs van het netwerkvak. Inmiddels werkt ze als servicemanager op detacheringsbasis. Een incident of verbeterslag maken? Van secretaresse naar servicemanager. Cheryl Oehlers is altijd in beweging. Als vrouw wordt ze vaak verrast aangekeken als zij een klus komt klaren. Maar als ze het pand verlaat en alles werkt, is iedereen overtuigd. Hoe maakte ze deze stappen en waar komt haar technische drive vandaan?

 

Brandjes blussen en weer weg

Cheryl wordt gedetacheerd als IT-Consultant. “Het mooie hiervan vind ik de afwisseling. Ik zie mezelf als regelaar; ik kom brandjes blussen en een nieuwe visie implementeren, daarna ga ik weer een nieuwe uitdaging aan. Voldoening haal ik uit écht waardevolle veranderingen die ik in korte tijd kan doorvoeren. Als het plan is geïmplementeerd, zit mijn werk erop.” Als servicemanager houdt Cheryl zich bezig met het bewaken van bedrijfsprocessen, maar ook het verbeteren van de kwaliteit. “Ik schrijf bijvoorbeeld een plan waarin staat hoe een incident binnen vier uur opgelost moet zijn. Ik werk heel feitelijk; ik onderzoek eerst trends en ga dan systemen in. Mijn klanten zijn voornamelijk enterprises met grote netwerken. Bij Detron viel ik voor de boodschap; hier wordt écht geluisterd naar wat ik wil als werknemer.” Cheryls loopbaan begon anders. “Ik studeerde af aan Schroevers en ging werken als Personal Assistent. Tijdens dit werk begon mijn interesse voor het ICT-vak. Ik wilde weten hoe systemen van bovenaf werken om te snappen hoe het beneden verbeterd kan worden.”

Ik werk heel feitelijk; ik onderzoek eerst trends en ga dan systemen in. Mijn klanten zijn voornamelijk enterprises met grote netwerken. Bij Detron viel ik voor de boodschap; hier wordt écht geluisterd naar wat ik wil als werknemer.

Cheryl Oehlers - IT Consultant

Wonder Woman

Tijdens haar werk als secretaresse merkte Cheryl dat ze op zoek was naar meer. “Ik ging me met dingen bemoeien en wilde weten hoe processen werken. Ik zou bij Microsoft gaan werken in een soort servicedesk functie, maar ben me uiteindelijk gaan verdiepen in Cisco CCNA. Ik dacht eerst ‘Cisco, dat is toch die zanger?’ Uiteindelijk heb ik een jaar lang intensief cursus gehad, maar pas na een half jaar viel het kwartje. Het kostte me bloed, zweet en tranen, maar ik haalde het en kon ineens subnetten en configureren.” Hoe ervaar je dit werk als vrouw? “In de jaren dat ik dit doe, heb ik met twee vrouwen gewerkt die ook écht technisch waren. Ik kom uit een mannengezin. Als mijn auto niet werkt, haal ik alles uit de kast om het probleem te vinden. Mensen reageren wel verbaasd als ik zeg dat ik netwerkbeheerder ben, maar ze vinden het ook leuk. Ik ben vaak naar boze klanten gestuurd. Als ik dan binnenkwam, reageerde iedereen gelijk positief. Vrouwen kunnen dit!”

Het mooie aan IT Consultant vind ik de afwisseling. Ik zie mezelf als regelaar; ik kom brandjes blussen en een nieuwe visie implementeren, daarna ga ik weer een nieuwe uitdaging aan. Voldoening haal ik uit écht waardevolle veranderingen die ik in korte tijd kan doorvoeren. Als het plan is geïmplementeerd, zit mijn werk erop.

Cheryl Oehlers - IT Consultant

Doorpakken en niet opgeven

Waar komt die gedrevenheid vandaan? “Ik geloof dat je alles kunt, als je nieuwsgierig bent en niet opgeeft. Als je écht wilt weten hoe iets zit, dan kun je dit. Toen ik mijn CCNA certificaat behaalde, trok ik de stoute schoenen aan, plaatste online een oproep en werd door verschillende bedrijven gebeld. Ik was angstig en bij mijn eerste klantopdracht hield ik het niet meer. Maar je moet gewoon doorzetten. Inmiddels ben ik erachter dat mijn secretariële achtergrond en mijn CCNA ervaring een gouden combinatie is met mijn huidige werk. Ik zie bijvoorbeeld snel wat er mist op het gebied van processen.” Cheryl coachte ook jongeren. “Ik hielp mensen die nog weinig ervaring hadden met het vak met real life issues. Ik had zelf namelijk behoefte om dingen in context te zien. Je moet het écht willen en na een tijd gaat het kwartje vallen. Laat je niet uit de weg slaan door de enorme hoeveelheid uitzonderingen die er zijn. Ik hoop in de toekomst weer veel certificeringen te halen om klanten nóg beter van dienst te zijn. Op naar een mooie toekomst!”

Is Detron dé nieuwe stap voor jou?

Een verzameling van deskundige vakidioten. Professionals waar je altijd op kunt rekenen. Het voortouw nemend, pragmatisch en buitengewoon betrokken. Zo gaan we samen elke uitdaging aan. Is Detron dé nieuwe stap voor jou? Kijk eens rustig rond!

Bekijk alle vacatures

Detronners aan het woord