Dat Microsoft Teams niet stil staat met ontwikkelingen, nieuwe functies en updates is geen geheim. De afgelopen tijd zijn er dan ook heel wat updates en nieuwe functionaliteiten aangekondigd. Benieuwd wat je vanaf december kunt verwachten van de nieuwe functies in Microsoft Teams? Wij vertellen het je!

Wat kun je verwachten van de nieuwe functies van Microsoft Teams vanaf december 2021?

  • Content vanaf je camera
  • Microsoft Loop-componenten in Teams-chat
  • Verbeterde zoekresultaten in Teams
  • Versneld gebruikers toewijzen aan breakout-rooms
  • Herrouteren van niet-gebruikte telefoonnummers
  • Gepersonaliseerde wachtrijmuziek
  • Presenteermodus in Teams-meetings

1. Content vanaf je camera

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams - Content vanaf je camera

Dankzij de nieuwe update in Microsoft Teams kun je met behulp van de contentcamera content vastleggen van fysieke whiteboards en documenten tijdens vergaderingen. Dit was voorheen al mogelijk in Microsoft Teams Rooms, maar is nu ook beschikbaar voor jou als individuele gebruiker. Je kunt de camera in jouw laptop, een tweede USB-webcam of een speciale contentcamera gebruiken. Net zoals in de vergaderruimte zal de intelligente technologie de content bijsnijden en inlijsten. Uiteraard zullen mensen die voor het item staan, transparant weergegeven kunnen worden zodat iedereen de inhoud duidelijk kan zien.

2. Microsoft Loop-componenten in Teams-chat

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams - Microsoft Loop-componenten in Teams-chat

Microsoft Loop-componenten stelt gebruikers in Teams chat in staat om tijdens bijvoorbeeld een creatieve sessie actiepunten en notities op te nemen in je Teams chat. Door deze nieuwe Microsoft Teams functionaliteit kunnen alle gebruikers binnen de chat de notities aanpassen of aanvullen. Je kunt in de Loop component gebruik maken van taken, tabellen en je kunt agenda’s koppelen. Uiteraard is het mogelijk om dit notitieblok vast te pinnen in je Teams chat.

3. Verbeterde zoekresultaten in Teams

Deze nieuwe functie in Microsoft Teams maakt het vanaf nu een stuk makkelijker om informatie in Microsoft Teams terug te vinden. Dit doen zij door het introduceren van ‘tophits’. Wanneer je een zoekopdracht start in Teams, komen de tophits vanaf nu bovenaan te staan. De meest relevante resultaten voor jou worden getoond in de verschillende zoekdomeinen (mensen, groepschats, teams, kanalen en bestanden). Het bespaart tijd om door alle zoekresultaten te bladeren, zodat je sneller kunt vinden wat je zoekt.

Tot slot introduceert Teams een nieuwe zoekervaring voor het vinden van berichten, mensen, antwoorden en bestanden. Een opnieuw ontworpen pagina met zoekresultaten biedt betere context en betere resultaten.

4. Versneld gebruikers toewijzen aan break-out rooms

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams - Versneld gebruikers toewijzen aan breakout-rooms

Het is je vast niet ontgaan dat Microsoft een jaar geleden de breakout-rooms introduceerde. Met behulp van deze verbetering wordt het toewijzen van deelnemers aan breakout-rooms, eenvoudiger, sneller en efficiënter gemaakt. Met behulp van deze verbetering kun je nu ook meerdere deelnemers selecteren en deze aan rooms toewijzen door de selectievakjes naast de namen van de deelnemers te gebruiken.

5. Herrouteren van niet-gebruikte telefoonnummers

Een nieuwe Microsoft Teams functie zorgt ervoor dat inkomende PSTN-oproepen naar telefoonnummers die niet zijn toegewezen, kunnen worden doorgestuurd naar een andere gebruiker, wachtrij, keuzemenu of een meldtekst. Beheerders kunnen nu configureren waar de oproep naar moet worden gerouteerd.

6. Gepersonaliseerde wachtrijmuziek

Beheerders kunnen nu de wachtrij muziek programmeren voor een specifieke afdeling of groep gebruikers, die wordt afgespeeld wanneer bellers in de wacht worden geplaatst.  Handig! Want waar je voorheen één audiobestand voor de gehele organisatie had, is het nu mogelijk om per afdeling te kijken wat de best passende wachtrijmuziek- of boodschap is.

7. Presenteermodus in Teams-meetings

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams - Presenteermodus in Teams-meetings

Microsoft Teams introduceert nieuwe presenteermodus. Standout-, Reporter- en Side-by-side zijn manieren om te presenteren voor het delen van content tijdens een Teams-meeting. Bovenstaande video geeft de nieuwe mogelijkheden weer.

Wil je meer weten over deze nieuwe Microsoft Teams functionaliteiten of over een digitale werkplek en unified communications voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Ronald Magendans via het telefoonnummer 088-4460000 of via ronald.magendans@detron.nl

Whitepaper: ‘Bellen met Microsoft Teams’

Beter samenwerken in Microsoft Teams met chat, video, contentdeling en samenwerken in documenten. Maar tegenwoordig ook bellen en gebeld worden, gesprekken overdragen, dempen en weer inschakelen. Dit alles met alle denkbare functionaliteit van je traditionele telefooncentrale. Dát is het communiceren en samenwerken van nu in je moderne werkplek.

Download nu onze whitepaper en ontdek wat bellen met Microsoft Teams jouw organisatie te bieden heeft.

Download de whitepaper