Dat Microsoft niet stil staat met ontwikkelingen, nieuwe functionaliteiten en updates in Microsoft Teams is geen geheim. De afgelopen tijd zijn er dan ook heel wat updates en nieuwe functionaliteiten aangekondigd. Benieuwd wat je vanaf september kunt verwachten? Wij vertellen het je!

Wat kun je verwachten van de nieuwe functionaliteiten van Microsoft Teams?

  • Pin a Microsoft Teams message
  • Een specifiek Microsoft Teams bericht beantwoorden
  • Microsoft Teams vergaderingen nu beschikbaar op Apple CarPlay
  • Spotlight en pin meerdere deelnemers in Microsoft Teams
  • Lock meeting support met Microsoft Teams
  • Presenter mode support

1. Pin a Microsoft Teams message

Een nieuwe functionaliteit van Microsoft Teams na de update van 2021 is het vastzetten van chatberichten om de aandacht te vergroten en jouw teamleden snel toegang te geven tot belangrijke chatberichten. Door chatberichten vast te pinnen kan je je team op de hoogte houden van wat relevant is.

2. Een specifiek Microsoft Teams bericht beantwoorden

Tijdens het chatten in Microsoft Teams kun je dankzij de nieuwe functie op een specifiek chatbericht reageren. Dit kon al op je smartphone, maar tegenwoordig ook op je desktop. Het originele bericht wordt geciteerd in het antwoordtekstvak, zodat iedereen in de chat de context van het bericht makkelijker kan begrijpen. Geciteerde antwoorden zijn beschikbaar in één op één gesprekken en groeps- en vergaderchats.

3. Microsoft Teams vergaderingen nu beschikbaar op Apple CarPlay

Microsoft Teams is dankzij de nieuwe functionaliteit ook beschikbaar op Apple CarPlay. Je vindt een Teams-pictogram op je Apple CarPlay-scherm. Gebruik eenvoudig de spraakopdracht via Siri om handsfree deel te nemen aan jouw volgende Microsoft Teams vergadering. Je kunt ook je belgeschiedenis opzoeken, bellen of berichten sturen naar een of meer Teams-contacten. Houd er rekening mee dat deze nieuwe functie alleen de audiomodus ondersteunt om afleiding tijdens het rijden te voorkomen.

4. Spotlight en pin meerdere deelnemers in Microsoft Teams

In een Microsoft Teams vergadering kun je met de nieuwe functie meerdere deelnemers in de spotlight zetten. Dit betekent dat deelnemers worden weergegeven op de voorkant van de ruimte en in de galerij aan de zijkant de overige deelnemers getoond worden.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere deelnemers vast te pinnen. Het verschil met de spotlight functie is dat de overige deelnemers in de galerij niet getoond worden. Door het middel van de roomconsole te gebruiken, hebben gebruikers de flexibiliteit om tot 9 video- of audiostreams tegelijkertijd te zien.

5. Lock meeting support met Microsoft Teams

Gebruikers in Microsoft Teams Roomsystemen kunnen vanaf nu een vergadering vergrendelen wanneer een meeting is gestart. Hiermee voorkom je dat laatkomers alsnog deelnemen aan de vergadering. Op het Teams Roomdisplay wordt een notificatie weergegeven dat de vergadering vergrendeld is.

6. Presenter mode support

Microsoft Teams Rooms voegt ondersteuning toe voor de indeling van de presentatormodus op het scherm. De manier waarop je je presentatie presenteert aan deelnemers kun je nu aanpassen door de presentator toe te voegen aan de presentatie. Hierdoor blijft de presentator zichtbaar tijdens het delen van de presentatie. Gebruikers moeten de presentatormodus selecteren wanneer ze inhoud delen vanuit hun Teams-desktoptoepassing.

Genoeg nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams na de update van 2021 wat digitaal werken nog fijner maakt. Bekijk nu ook de blog zeven redenen waarom Microsoft 365 het kloppende hart van je digitale werkplek vormt.

Wil je meer weten over deze nieuwe functionaliteiten? Neem dan contact op met Ronald Magendans via het telefoonnummer 088-4460000 of via ronald.magendans@detron.nl 

Whitepaper: ‘Bellen met Microsoft Teams’

Beter samenwerken in Microsoft Teams met chat, video, contentdeling en samenwerken in documenten. Maar tegenwoordig ook bellen en gebeld worden, gesprekken overdragen, dempen en weer inschakelen. Dit alles met alle denkbare functionaliteit van je traditionele telefooncentrale. Dát is het communiceren en samenwerken van nu in je moderne werkplek.

Download nu onze whitepaper en ontdek wat bellen met Microsoft Teams jouw organisatie te bieden heeft.

Download de whitepaper