Steeds meer bedrijven werken in de cloud, maar wat is werken in de cloud nu eigenlijk? Wanneer je werkt in de cloud, worden gegevens op een veilige manier extern opgeslagen in een private, public of hybride cloud. Hier zijn ze eenvoudig en 24/7 online terug te vinden, te delen, te bewerken en weer op te slaan via een internetverbinding. Maar organisaties die in de cloud werken, kunnen nog veel meer voordelen benutten. Ben jij bekend met alle voordelen van werken in de cloud? En hoe staat het er in jouw bedrijf voor? Ontdek het en lees snel verder!

Worden bestanden nog opgeslagen op een eigen server in je bedrijfspand?

De grootste nadelen van bestanden opslaan op een eigen interne server zijn bij de meeste mensen wel bekend. Er moet flink geïnvesteerd worden in hard- en software, het regelmatig updaten van software is noodzakelijk en bij groei moet je investeren in extra opslagcapaciteit. Daarbij is de lokale opslag van data en applicaties risicovol: bij brand, stroomuitval of een fatale crash van de server kunnen de problemen aanzienlijk zijn en ontstaan er mogelijk vertragingen in werkzaamheden, processen, dienstverlening en leveringen. Dat zorgt voor ergernissen bij klanten en medewerkers en als het echt lang duurt, zorgt het voor imagoschade en klantverlies.

Tot slot is er ook nog de dreiging van een ransomware-aanval; je server kan door hackers gegijzeld worden en pas weer toegankelijk worden gemaakt na betaling van een flink bedrag. Als je werkt in de cloud, voorkom je al dit soort problemen en de bijbehorende kosten. Je bestanden en applicaties staan veilig op een externe server en zijn uitsluitend online toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers.

Worstelt je bedrijf nog met updates en verschillende applicatie-versies?

Als er binnen je organisatie gewerkt wordt met verschillende versies van applicaties, dan kan dat de uitwisseling van bestanden bemoeilijken. Sowieso is het efficiënter en veiliger als iedereen binnen je organisatie altijd met de laatste versie van applicaties werkt. Maar als het updaten en patchen van software niet centraal is geregeld, weer je zeker dat je vroeg of te maken krijgt met (security-)issues. Als je in de cloud werkt en gebruik maakt van bijvoorbeeld Microsoft 365, worden alle Microsoft-applicaties automatisch ge-updatet. Ook kun je er eenvoudig voor zorgen dat alle overige applicaties in je digitale werkomgeving automatisch worden ge-updatet. Daarmee verhoog je de efficiëntie, de productiviteit én de veiligheid binnen je organisatie aanzienlijk!

Hoever ben jij met werken in de cloud? Doe de check!

Kunnen medewerkers binnen jouw bedrijf tegelijkertijd werken in hetzelfde bestand?

Werken betekent tegenwoordig steeds vaker samenwerken. Als je dat efficiënt wilt doen, is het handig als collega’s die samen aan een plan, verslag of rapportage moeten werken, allemaal gelijktijdig toegang kunnen hebben tot en inzicht in elkaars aanpassingen. Dat is nou precies een van de grote, maar vaak nog onbenutte voordelen van werken in de cloud. Deze manier van samenwerken voorkomt het eindeloos op en neer sturen van documenten, onduidelijkheid over actuele versies en onnodige stagnatie omdat documenten niet beschikbaar zijn. En dat scheelt weer een hoop tijd en ergernissen.

Kunnen je medewerkers werken op al hun favoriete devices?

Onderweg nog even een paar woordjes aanpassen in een presentatie? Op het strand een offerte raadplegen? Nog even overleggen met een collega vanaf je vakantieadres? Werken en communiceren is tegenwoordig flexibeler en digitaler dan ooit. Dat vereist ook een flexibele digitale werkomgeving; die creëer je door te werken in en vanuit de cloud. Daarmee kunnen je medewerkers met verschillende devices in de cloud werken en probleemloos switchen van pc naar laptop, tablet en smartphone. Net wat het beste uitkomt en afhankelijk van waar je medewerkers zich bevinden. Maar waar, wanneer en op welk device dan ook: de digitale werkomgeving biedt dankzij de cloud altijd en overal een vergelijkbare gebruikerservaring.

Werken in de cloud met de Detron Digital Workspace

Detron is dé ICT-dienstverlener die alles levert wat jij nodig hebt voor een persoonlijke digitale werkplek, die naadloos aansluit bij jouw werkwijze. Op je werk, onderweg, thuis of bij een klant… wij zorgen ervoor dat je werkplek altijd beschikbaar en bereikbaar is. Op je favoriete device en op de manier die jij wilt. Want het is onze missie om jou en je organisatie zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken. Overal, altijd en veilig.

Zie jij het wel zitten om te werken in de cloud? Bij Detron kunnen wij jou helpen! Wij hebben de allerbeste ICT-professionals klaar staan voor jouw digitale werkomgeving, maken gebruik van proactieve monitoring én gebruikersadoptie krijgt bij ons alle aandacht. Maar er zijn nog meer redenen! Bekijk de blog met 7 redenen om te kiezen voor de Detron Digital Workspace.

Whitepaper: ‘De snelste route naar een moderne en veilige digitale werkplek’

Een gepersonaliseerde digitale werkplek in de cloud, die medewerkers optimaal faciliteert. Wat houdt dat in en hoe bied je een werkomgeving die klaar is voor de toekomst, nu thuiswerken de norm is? Daarover gaat deze whitepaper. Ook laten we je zien wat de voordelen zijn van een volledig ontzorgde digital workspace.

Download hier het gratis whitepaper ‘De snelste route naar een moderne en veilige digitale werkplek’:

Download de moderne & veilige digitale werkplek whitepaper