Als bedrijf kun je er tegenwoordig niet meer omheen: de digitale werkplek. Maar wat is een digitale werkplek nu eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? Een digitale werkplek is een up-to-date ICT-werkomgeving, waarin medewerkers beschikken over alle documenten en applicaties die nodig zijn om hun werk uit te voeren. Ze kunnen altijd en overal eenvoudig veilig digitaal (samen)werken, communiceren, informatie vinden en delen en vergaderen. De voordelen van de digitale werkomgeving zijn ongekend groot.

De voordelen van een digitale werkplek van Detron:

 • Samenwerken

  Soepel samenwerken in een complete, veilige en digitale omgeving.

 • Gemak & efficiëntie

  Makkelijker en efficiënter werken en samenwerken.

 • Productiviteit

  Minder zoeken, minder afleiding, meer productiviteit.

 • Werkplezier

  Meer werkplezier en meer ruimte voor uitdagend werk op een digitale werkplek.

 • Kostenverlagend

  Een beheerde digitale werkplek scheelt je tijd, kosten en kopzorgen.

 • Altijd up to date

  Optimaal geautomatiseerd volgens marktstandaarden en geen leveranciers lock-in.

1. Soepel samenwerken in een complete, veilige en digitale werkomgeving

Met een digitale werkplek werken je medewerkers soepel samen in één online omgeving met alle benodigde documenten, gegevens en applicaties. Ook beschikken ze over alle mogelijkheden om online te communiceren. De beperkingen van een lokaal netwerk behoren daarmee tot het verleden. Alles staat optimaal beveiligd, overzichtelijk én up-to-date in de cloud. Werken en samenwerken wordt zo heel eenvoudig en kan altijd en overal op een veilige wijze. Op kantoor, onderweg en – sinds de coronacrisis niet meer weg te denken – ook thuis. De digitale werkplek is zeer gebruiksvriendelijk ingericht en exact afgestemd op de werkstijl van je medewerkers. Afhankelijk van hun stijl kunnen ze beschikken over de bijhorende functionaliteiten om hun werk optimaal te doen. Ongeacht hun favoriete device: pc, laptop, tablet of smartphone.

2. Makkelijker en efficiënter werken en samenwerken

Kies je voor de digitale werkplek dan neem je medewerkers veel onnodig werk uit handen. Documenten vinden, urenregistratie, facturering, een terugbelverzoek plaatsen, rapportages maken en klantendossiers bijwerken en delen? Het gaat allemaal stukken eenvoudiger, werkt overzichtelijker en kost daarmee ook veel minder tijd. Tijd die je medewerkers voortaan kunnen besteden aan andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld meer aandacht voor klanten en primaire processen binnen je organisatie.

6 voordelen van een digitale werkplek

3. Minder zoeken, minder afleiding, meer productiviteit

Met de digitale werkplek beschikken je medewerkers over één complete omgeving, waarin ze alle voor hun werk relevante documenten en gegevens moeiteloos vinden. Ellenlange zoektochten, eindeloos heen en weer mailen, telefoontjes en vragen aan het bureau van collega’s zijn niet meer nodig. De uitwisseling van gegevens en kennis tussen collega’s en met klanten, partners en leveranciers vindt moeiteloos plaats en samenwerken en service verlenen verlopen sneller en effectiever. Een digitale werkplek draagt dan ook in belangrijke mate bij aan de verhoging van de productiviteit en een verbetering van de kwaliteit van dienstverlening binnen je bedrijf.

4. Meer werkplezier en meer ruimte voor uitdagend werk op een digitale werkplek

Met de digitale werkplek bied je medewerkers de keuze waar ze werken: op kantoor, onderweg én thuis. Want sinds de coronacrisis is thuiswerken niet meer weg te denken. En als we iets geleerd hebben in de afgelopen periode is het dat mensen uitstekend hun eigen tijden kunnen indelen, meer invloed hebben op hun werk-privé balans en tegelijkertijd effectiever werken als ze de keuze tussen kantoor en thuis hebben. Dat betaalt zich dan weer uit in meer werkplezier, mee voldoening en meer productiviteit. Zo ontstaat er ook ruimte en energie om aan de slag te gaan met andere boeiende, uitdagende werkzaamheden en projecten. Het mes snijdt daarmee duidelijk aan twee kanten.

5. Een beheerde digitale werkplek scheelt je tijd, kosten en kopzorgen

Als je kiest voor beheerde digitale werkplekken bij een professionele partij die alle benodigde kennis en ervaring in huis heeft, scheelt je dat veel tijd, kosten en kopzorgen. Omdat alles professioneel geregeld wordt, zijn je digitale werkplekken altijd beschikbaar en helemaal up-to-date. Je hebt dus geen eigen ICT-professionals meer nodig voor onderhoud, beheer, support en trouble shooting. Er staan altijd ervaren ICT-professionals klaar voor je medewerkers. Niet alleen bij de inrichting van de digitale werkomgeving, maar ook als er behoefte is aan ondersteuning, als je wilt uitbreiden of als je andere ICT-wensen hebt. Vragen blijven bovendien niet liggen, maar worden direct opgepakt.

6 voordelen van een digitale werkplek

6. Optimaal geautomatiseerd volgens marktstandaarden en geen leveranciers lock-in

Het mag duidelijk zijn: de digitale werkplek leidt tot forse tijd- en geldbesparing en meer efficiency. Sterker nog: onderzoek wijst uit dat medewerkers in een volledig digitale werkplek maar liefst 70% productiever zijn dan in een traditionele werkplek. Dat is voor een groot deel te danken aan de hoge mate van automatisering en dat altijd de laatste softwareversies beschikbaar zijn. Maar ook oudere of specifieke applicaties zijn te ontsluiten in de digitale werkomgeving. Bovendien zit je niet vast aan een bepaalde leverancier; je bent en blijft flexibel.

De digitale werkplek van Detron ICT

Detron is dé ICT-dienstverlener die alles levert wat jij nodig hebt voor een persoonlijke digitale werkplek, die naadloos aansluit bij jouw werkwijze. Op je werk, onderweg, thuis of bij een klant… wij zorgen ervoor dat je werkplek altijd beschikbaar en bereikbaar is. Op je favoriete device en op de manier die jij wilt. Want het is onze missie om jou en je organisatie zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken. Overal, altijd en veilig.

De Detron Digital Workspace is een innovatieve werkplek voor jouw organisatie om optimaal te kunnen samenwerken en communiceren. De werkwijze van de gebruiker staat altijd centraal! Wil jij weten waarom je moet kiezen voor Detron? Bekijk dan onze blog met redenen waarom je moet kiezen voor de Detron Digital Workspace.

Whitepaper: ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’

Thuiswerken of werken op een andere locatie dan (uitsluitend) op kantoor is de afgelopen tijd de norm geworden; het nieuwe normaal. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een digital workspace? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je allemaal op letten?

Download hier het gratis whitepaper ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’:

Download de Digital Workspace whitepaper