Microsoft Teams blijft zich constant vernieuwen. Zo goed mogelijk met elkaar kunnen samenwerken op afstand, dat is waar Microsoft Teams zich voornamelijk op richt. Ook het gebruiksgemak moet worden vergroot en niet te vergeten: het werkplezier! We hebben de 9 laatste ontwikkelingen voor je op een rij gezet. 

De 9 laatste ontwikkelingen

  • Remix-ringtone
  • Videoclip in de chat
  • Samen-modus
  • Gamen met je collega's
  • Polls
  • Opname en transcriptie
  • Een tolk gebruiken
  • Mesh-avatars
  • Teams Rooms licentie

1. Remix-ringtone

Het is je wellicht niet ontgaan, er is nu een remixversie van de Microsoft Teams-ringtone beschikbaar. Het klassieke inbeldeuntje kan je nu inruilen. Dit kan je makkelijk doen via > Instellingen, onder het tabblad > Oproepen. Als je deze instellingen wijzigt op de desktop- of webapps, wordt deze automatisch overal aangepast, inclusief op je mobiel.

 

2. Videoclip in de chat

Wat je misschien nog niet is opgevallen, is dat je nu ook een korte videoclip kan maken en kan versturen in de chat. Onderin de chatbalk kan je klikken op > Een videoclip opnemen, naast > Verzenden. Het is zelfs mogelijk de videoclip te bewerken voordat je deze verzendt.

 

3. Samen-modus 

Deelnemers van een Teams vergadering worden letterlijk op een stoel gezet. Deze modus heet de Samen-modus. Mensen hebben door deze visualisatie meer het idee dat ze echt met elkaar in dezelfde vergaderruimte zitten. Het voordeel is dat iedereen dezelfde weergave heeft. De organisator van de vergadering kan deze modus selecteren en de stoelen toewijzen aan de deelnemers. De stoelen kunnen toegewezen worden bij > Meer > Samenmodus. In het venster dat verschijnt kan je in een vakje onderaan de modus > Samen selecteren. Nadat je iedereen geselecteerd hebt, kan je vervolgens de stoelen toewijzen.

4. Gamen met je collega’s

Mensen zijn tot 20 procent productiever wanneer ze af en toe een spel spelen, dat beweert Microsoft. Daarom hebben ze besloten om Teams te gaan voorzien van Games-for-work-app. Wat dacht je van een potje Mijnenveger of Solitaire met je collega’s? Dit kan ervoor zorgen dat je op een speelse manier meer contact hebt met je collega’s, wat meewerkt aan een gevoel van samenhorigheid.

 

5. Polls

Een leuke manier om de vergadering op een andere manier te starten, is door het houden van een poll. Dit is een manier om het ijs te breken en kan de deelnemers aan het denken zetten. Dit kan door onderin het kanaal waar je de poll wilt houden, te klikken op het icoon > Formulieren.

6. Opname en transcriptie

Het is nu niet alleen mogelijk een vergadering op te nemen, maar ook om de transcriptie hierbij automatisch te laten vastleggen. Als je kiest op de optie > Vergadering automatisch opnemen, dan wordt ook de transcriptie automatisch gestart.

 

7. Een tolk gebruiken

Mocht je moeten vergaderen in een vreemde taal die je nog niet beheerst, dan heeft Teams hier de uitkomst voor. Teams biedt een tolk die in realtime vertaalt wat de spreker zegt. Deze tolk kan je inschakelen bij > Vergaderingopties. Bij de deelnemerslijst kan je vervolgens bij de persoon kiezen voor > Meer opties > Een tolk maken. Zakendoen in het buitenland is op deze manier nog nooit zo makkelijk geweest.

8. Mesh-avatars

De Mesh-avatars zijn er nog niet, maar het duurt niet lang voordat deze er zijn. Je kan hiermee zelf beslissen hoe je in je Teams vergadering verschijnt. De avatar is een geanimeerde versie van jezelf. Je kan er maximaal 3 ontwerpen. Deze avatar is audiogestuurd en zullen beschikbaar zijn in de standaard Teams omgeving. Je moet je hiervoor alleen wel aanmelden voor updates, mocht je niet al deelnemen aan het Teams Technical Adoption Program.

 

9. Teams Rooms licenties

De Teams Rooms standaard licenties Standard en Premium zijn te komen vervallen. Hiervoor in de plaats is gekomen: Basic en Pro. De licenties die nu nog lopen blijven gewoon bestaan tot de aflopen, dit is meestal na een jaar looptijd. De Basic versie is de gratis versie, deze heeft wel beperkte functionaliteiten. De Pro versie biedt meer mogelijkheden in de geavanceerde beheerfuncties.

Whitepaper: ‘Bellen met Microsoft Teams’

Beter samenwerken in Microsoft Teams met chat, video, contentdeling en samenwerken in documenten. Maar tegenwoordig ook bellen en gebeld worden, gesprekken overdragen, dempen en weer inschakelen. Dit alles met alle denkbare functionaliteit van je traditionele telefooncentrale. Dát is het communiceren en samenwerken van nu in je moderne werkplek.

Download nu onze whitepaper en ontdek wat bellen met Microsoft Teams jouw organisatie te bieden heeft.

Download de whitepaper