Nu je thuiswerkt, ben je wellicht gewend geraakt aan dat koffiemomentje in je eentje. Toch behoefte in die virtuele koffiepauze met je collega’s, even te overleggen of om dat bestand door te nemen? We leggen je graag uit hoe je dit doet.

Meer te weten komen over mogelijkheden van Teams en kanalen? Bekijk ons vorige blog. Hier lees je alles over het gebruik en het inrichten van de kanalen!

Communiceren is makkelijk en leuk

Als je behoefte hebt aan een korte break, open dan je chat en selecteer de persoon met wie je een virtuele koffie wilt doen. Voor het gemak kun je deze persoon eerst een chatbericht sturen om te zien of hij/zij hier tijd voor heeft. Reageert je collega positief? Pak een kop koffie en klik vervolgens op het camera-icoontje rechts bovenin de chat.

Nog gezelliger maken en iemand willen toevoegen aan jullie koffie break? Klik dan op het icoontje rechts bovenin de chat met de twee poppetjes en een + erbij.

En daarna weer even serieus

Zo makkelijk is het om elkaar live te zien om even wat wandelgang-zaken te bespreken. En zo makkelijk is het ook om een vergadering te plannen. Dit doe je vanuit je Teams agenda om je vergadering standaard een Teams vergadering te maken. Wil je een afspraak vanuit Outlook plannen, gebruik dan de knop ‘Nieuwe Teams vergadering’ en je vergadering wordt vanzelf omgezet naar een online meeting. Let wel: deze knop is alleen zichtbaar vanaf Outlook 2016.

Wil je tijdens een call laten zien waar je mee bezig bent? Of wil je feedback op hetgeen waar je aan werkt? Deel dan je scherm. Dit is heel makkelijk met de knop ‘Scherm delen’ in het menu tijdens een call.

Je kunt je scherm delen tijdens een call met één collega of tijdens een online vergadering met meerdere deelnemers.

Meer weten?

Uiteraard staan onze consultants ook voor je klaar om je te helpen zo goed mogelijk te blijven samenwerken. Neem voor vragen contact op met Roger.