Dat Microsoft niet stil staat met zijn ontwikkelingen en verbeteringen is geen geheim. De afgelopen tijd zijn er dan ook heel wat updates en nieuwe functionaliteiten aangekondigd. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij vertellen het je!

Multiple number calling

Bellen en gebeld worden met Microsoft Teams is op zich niks nieuws. Je kunt met Teams bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers. Maar wat vanaf nu wel nieuw is, is het kiezen tussen meerdere telefoonnummers van één bepaalde gebruiker. Heb je zowel een 088 als een 06-telefoonnummer aan je online visitekaartje gekoppeld dan toont Teams een nieuwe splitsknop zodat andere medewerkers – binnen je eigen organisatie – je vanaf nu makkelijk op beide gekoppelde telefoonnummers kunnen bereiken.

Meeting Recap

Heb je een online-vergadering gemist? Geen paniek! Microsoft komt met een nieuwe functionaliteit binnen Microsoft Teams namelijk, Meeting Recap. De naam zegt het al: de nieuwe functie houdt degenen die een Teamsmeeting niet kunnen bijwonen op de hoogte door de opname, het transcript en de chat van de vergadering allemaal op één plek aan te bieden. Deze worden automatisch gedeeld op het tabblad Chat en kunnen worden bekeken op het tabblad Details. De samenvattingen zijn toegankelijk voor gebruikers in Microsoft Teams en vanuit de vergadergebeurtenis in hun Outlook-agenda.

Naar alle waarschijnlijkheid voegt Microsoft later deze maand deze nieuwe ‘Meeting recap’-functie toe aan zijn Teams-samenwerkingsplatform. De verwachting is dat medio februari 2021 de functionaliteit volledig uitgerold en beschikbaar is voor alle Microsoft Teams-gebruikers.

Vergaderlobby instellingen

Naast de nieuwe functionaliteit Meeting Recap introduceert Microsoft ook een nieuwe Teams-vergaderlobby-instelling. Hiermee kunnen organisatoren van vergaderingen ervoor zorgen dat alleen uitgenodigde gebruikers van agenda-vergaderingen de lobby mogen omzeilen. De Microsoft 365-roadmapvermelding voor de functie geeft aan dat deze momenteel in ontwikkeling is en naar verwachting in februari wordt uitgebracht. Als je veel samenwerkt over de grenzen van je organisatie, kun je door middel van deze functionaliteit ervoor kiezen om een externe deelnemer direct te ontvangen door deze niet in de lobby te laten wachten. Dit is een kleine update, maar het zou de organisatoren van Teams-vergaderingen moeten helpen om meer controle over hun vergaderingen te krijgen.

End-of-meeting notifications

Microsoft Teams stelt deelnemers aan een vergadering vanaf nu op de hoogte wanneer er nog vijf minuten resteren in de geplande vergadertijd. De melding verschijnt 10 seconden op het scherm en verdwijnt dan zonder enige gebruikersactie. Dit helpt je om op schema te blijven en af te ronden als dat nodig is, zonder onbedoeld te laat te komen in je volgende meeting. De melding wordt geactiveerd voor alle geplande privé- en kanaalvergaderingen en zorgt er voor dat de vergadering niet automatisch wordt beëindigd.

Teams meeting pre-join experience

Microsoft heeft de ervaring voorafgaand aan deelname aan een Teams-meeting verbeterd. Vanaf nu kan je eenvoudig, voordat je de meeting start, de juiste headset selecteren en een preview zien van je eigen camerabeeld met virtuele achtergrond. Ook is het mogelijk om in het nieuwe previewscherm op zoek te gaan naar vergadersystemen welke zich in de buurt bevinden. Met behulp van deze nieuwe functionaliteit is het geklungel dat mensen je niet goed kunnen horen of zien nu echt verleden tijd.

Breakout rooms

Waarschijnlijk heb je er al van gehoord of wellicht al mee gewerkt: de breakout rooms. Deze functionaliteit is inmiddels volledig uitgerold en beschikbaar voor alle Teamsgebruikers. Door middel van deze functionaliteit kunnen organisatoren van Teams-meetings de deelnemers van de vergadering opsplitsen in kleinere groepen en in breakout rooms plaatsen om bijvoorbeeld brainstormsessies of werkgroepdiscussies te faciliteren. Organisatoren kunnen ervoor kiezen om de verschillende breakout rooms te bezoeken, mededelingen te doen aan alle breakout rooms en/of de breakout rooms te sluiten om vervolgens iedereen weer terug naar de hoofdvergadering brengen.

Wil je meer weten over deze nieuwe functionaliteiten of over provider onafhankelijk telefoneren met Microsoft Teams? Neem dan contact op met Ronald Magendans.

Whitepaper: ‘De snelste route naar een moderne en veilige digitale werkplek’

Een gepersonaliseerde digitale werkplek in de cloud, die medewerkers optimaal faciliteert. Wat houdt dat in en hoe bied je een werkomgeving die klaar is voor de toekomst, nu thuiswerken de norm is? Daarover gaat deze whitepaper. Ook laten we je zien wat de voordelen zijn van een volledig ontzorgde digital workspace.

Download hier het gratis whitepaper ‘De snelste route naar een moderne en veilige digitale werkplek’:

Download de moderne & veilige digitale werkplek whitepaper